Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont durant un debat al Parlament el 29 de setembre de 2016

El PNB creu que JxCat «ha renunciat a jugar al tauler polític de Madrid»

Ho ha dit el seu portaveu al Congrés, Aitor Esteban, en una entrevista a 'La Vanguardia'

Carles Puigdemont durant un debat al Parlament el 29 de setembre de 2016.
L'estratègia de Carles Puigdemont, criticada per Aitor Esteban. | Catalunya Diari

Un dels parlamentaris amb més bona premsa del Congrés dels Diputats és el portaveu del PNB, Aitor Esteban. La veu del nacionalisme basc a Madrid ha concedit aquest dimecres una entrevista a 'La Vanguardia' en què comenta alguns dels aspectes d'actualitat de la política espanyola. Entre ells, la relació del seu partit, el PNB, amb les formacions independentistes catalanes —fonamentalment, JxCat i ERC.

«L'espai ex convergent s'ha d'aclarir»

Esteban és, com en les seves intervencions parlamentàries, suau en les formes però contundent pel que fa al fons. «L'espai ex convergent s'ha d'aclarir, reorganitzar-se, perquè ara mateix aquest espai ha renunciat a jugar en el tauler polític de Madrid», etziba  Esteban, sumant-se a una crítica freqüent a  Puigdemont  per la seva aposta pel bloqueig polític a l'Estat.

A l'altra cara de la moneda, estratègicament parlant, hi ha ERC, però Esteban sembla que encara no s'acabi de creure la seva aposta pel diàleg. «És cert que ERC sembla que hi està disposada, però encara s'han de resoldre moltes incògnites i les eleccions catalanes aclariran la situació», reflexiona, i rebla amb un consell generalitzat: «Si volem fer política, les forces catalanes i nosaltres també, hem de sortir de la nostra zona de comfort i explicar a la gent què és possible i què és impossible».

La cúpula del PNB, de visita a Lledoners

Pel que fa a la visita de fa uns dies a la presó de Lledoners, on  Esteban —amb altres companys de partit, entre ells el seu president Andoni Ortuzar— es va reunir amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, les sensacions semblen positives. «Vam veure-hi més serenor que en algunes institucions parlamentàries», comenta el portaveu del PNB, que subratlla que «el fet que dirigents polítics siguin a la presó dificulta que es pugui fer més política».

També et pot interessar...