IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El PNB està disposat a participar en actes electorals a Catalunya si el PDECat o Junts per Catalunya li demanen

Ho ha assegurat la presidenta de la formació jeltzale a Bizkaia, Itxaso Atutxa

La presidenta del BBB del PNB, Itxaso Atutxa
La presidenta del BBB del PNB, Itxaso Atutxa | CatalunyaDiari.cat

El PNB està disposat a participar en actes electorals de Catalunya si li demana el PDECat o Junts per Catalunya, candidatura encapçalada pel president Carles Puigdemont, segons ha assegurat la presidenta de la formació jeltzale a Bizkaia, Itxaso Atutxa. 

 

A més, Atutxa ha dit que espera que la ministra de Sanitat, Dolors Monserrat, hagi posat «la mateixa tenacitat i esforç» en la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament (EMA), que a les manifestacions convocades a la ciutat comtal «amb aquest espanyolisme tan fervent que els ha sortit a alguns últimament», en al·lusió a les convocades per Societat Civil Catalana (SCC).

En una entrevista 'Onda Cero', la dirigent jeltzale ha dit que creu que hi ha «contactes permanents» entre representants del seu partit, «tant amb gent del Govern com amb gent del PDECat», amb els quals «històricament» tenen una relació «molt estreta». «Ho ha estat en els últims mesos i ho segueix sent», ha afirmat.

Segons els seu parer, després de les eleccions del 21 de desembre, «no canviaran substancialment» les majories ni «els blocs» que existeixen actualment a Catalunya. «Hauran d'asseure's i parlar. És veritat que no va ser possible en el passat. Igual ha hagut de passar tot això, desgraciadament, perquè s'asseguin a parlar. Haver hagut de portar un país a aquesta situació, i ho dic per part de tots els que han actuat, em sap greu. Però, en qualsevol cas, no hi ha una altra alternativa que el diàleg i la política», ha afirmat.

Tanmateix, Itxaso Atutxa ha assenyalat que el PNB podria estar en algun acte electoral a Catalunya si li demanessin des del PDECat o la plataforma de Junts per Catalunya. «Sempre estem a la seva disposició i, quan ens criden, sempre som allà», ha dit.

L'EMA

Atutxa ha explicat que l'«irrita molt» sentir la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, «tirar el cent per cent de culpa» del fracàs de la candidatura de Barcelona per acollir la nova seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA) al procès.

«Algú ens ha explicat com han estat les intervencions, per exemple, del Ministeri espanyol d'Afers exteriors o del Ministeri de Sanitat en les diferents cancelleries, que és on s'aconsegueixen aquest tipus de vots, o és que la punta de peu cap endavant amb el procés també serveix per a això?», ha denunciat.

Segons Atutxa, és possible que, «amb tot el que ha succeït en els últims mesos», Barcelona no fos «el lloc amb més estabilitat a Europa en aquest moment, però segurament sí que era una de les ciutats amb un ecosistema molt interessant perquè aquesta agència s'hi pogués situar».

«Jo he vist la ministra molt activa a les manifestacions que es convocaven amb aquest espanyolisme tan fervent que els ha sortit a alguns últimament. Amb tot el respecte, espero que també hagi posat el mateix esforç i la mateixa tenacitat a intentar que Barcelona s'emportés realment aquesta candidatura», ha dit.


Comentaris

envia el comentari