Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pabloa Iglesias i Oriol Junqueras al Congrès

Podemos es planteja votar en contra de la suspensió dels diputats presos

El grup polític es troba en un debat intern per aclarir si haurien de votar a favor o en contra d’aquesta decisió

Pabloa Iglesias i Oriol Junqueras al Congrès
Unidas Podemos està plantejant votar en contra de la suspensió dels diputats presos | La Sexta

 

Podemos ha manifestat recentment que està estudiant votar en contra de la suspensió dels diputats presos dels seus escons al Congrés. En aquests moments s’està produint un debat intern al partit, ja que la seva prioritat, segons destaquen fonts de la direcció, és «que no siguin suspesos, però estem estudiant si aquesta posició té suport jurídic». Asseguren que volen una decisió el més «garantista» possible «amb els drets dels diputats», tal com informa ‘El Confidencial’.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Un dels temes que més preocupa és que la suspensió dels diputats presos podria produir una alteració de majories de cara a votacions transcendentals  com per exemple, la investidura del president del Govern. Des d’Unidas Podemos creuen que hauria de ser el Suprem que interpreti la Llei d’Enjudiciament Criminal i no el Congrés, els quals haurien, segons la seva opinió, únicament interpretar el reglament de la Cambra.

El portaveu d’En Comú Podem i penalista Jaume Asens, senyalava que es tracta d’una situació molt complicada jurídicament sobre la que no hi ha precedents. Cal remarcar que el grup dels comuns ja s’havia oposat a la suspensió dels presos al Parlament de Catalunya. La portaveu d’Unidas Podemos, Irene Montero, s’ha mostrat més cauta i ha assegurat que esperaran que la Mesa del Congrés deliberi i s’elabori un informe.

Turull i Sánchez passen pel costat de Rivera al Congrés
La suspensió dels diputats presos podria comportar una alteració de majories | Twitter

 

A l’espera de la reunió de la Mesa del Congrés

Els dos membres de Podemos que forment part de la mesa electoral és Gloria Elizo d’Unidas Podemos i Gerardo Pisarello, d'En Comú Podem. Ara falta esperar que la presidenta de la Mesa del Congrés, Meritxell Batet, convoqui la reunió de la Mesa del Congrés i es pregui una decisió. ES possible que la suspensió no acabi succeint fins passades les eleccions municipals, autonòmiques i europees del pròxim diumenge 26 de maig.

Avui mateix, dimecres 22 de maig, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha trames un escrit al tribunal del procés en el qual  el Ministeri Públic reclama que ordeni a les Corts la suspensió immediata dels presos electes. En concret, asseguren que la Mesa del Congrés i el Senat «deuen aplicar immediatament l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal».

També et pot interessar...