Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mireia Vehí, en arxiu

La CUP no anirà a totes les sessions del Congrés i Cs demana que no cobrin quan fallin

Els anticapitalistes només aniran a debats d'investidura, sobre l'Estat de la Nació, sobre els pressupostos generals o quan es debatin qüestions relacionades amb Catalunya

Mireia Vehí, diputada de la CUP.
Mireia Vehí és, amb Albert Botran, una de les diputades de la CUP al Congrés. | CatalunyaDiari.cat

La CUP ha entrat amb polèmica al Congrés. Els anticapitalistes han refermat en el primer ple de la legislatura, d'aquesta setmana, les seves intencions d'acudir només a l'hemicicle quan se celebrin els  debats d'investidura, sobre l'Estat de la Nació, sobre els pressupostos generals o quan es debatin qüestions relacionades amb Catalunya. Ciutadans ho ha aprofitat i el seu portaveu, Edmundo Bal, ha demanat que els dos diputats anticapitalistes «no cobrin» els dies que no assisteixin a la Cambra Baixa, una reacció que ha irritat la CUP.

Botran diu que la petició de Ciutadans està «fora de lloc»

El diputat de la CUP al Congrés, Albert Botran, considera  «fora de lloc» la proposta de Ciutadans perquè no es pagui el sou als diputats de la formació antisistema catalana els dies que no vagin a les sessions plenàries de la Cambra Baixa, unes absències que, ha remarcat, tenen el suport dels seus votants. «Està fora de lloc que s'intenti marginar els diputats que han estat legítimament elegits per representar la societat catalana que ens ha donat suport», ha assenyalat Botran just abans de l'inici de ple d'aquest dimarts.

El representant de la CUP ha defensat la seva decisió de no acudir a totes les sessions per no quedar «atrapats en la dinàmica parlamentària» i ha deixat clar a la formació taronja que els electors que els han donat suport estan d'acord amb aquesta posició. «Nosaltres sempre expliquem el que farem fora i dins de les institucions. Farem el que considerem necessari, si ho considerem hi serem i si no, no, i als nostres votants això els agrada», ha insistit Botran.

També et pot interessar...