Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Nens jugant a una escola bressol

'Els casals seran sempre nostres': polèmic eslògan de la Generalitat pels casals d'estiu

C's ja ha demanat explicacions per aquesta qüestió al Parlament

Nens jugant a una escola bressol
El polèmic eslògan apareix a material didàctic per a canalla. | Catalunya Diari

La tardor de 2017, els carrers es van omplir sovint de manifestants independentistes a favor que es materialitzés el seu desig de secessió de Catalunya respecte de la resta de l'Estat. D'entre els molts càntics que es van poder sentir a carrers i places d'arreu del país, un d'ells és especialment recordat: 'Els carrers seran sempre nostres'. Doncs bé, la Generalitat de Catalunya ha adoptat el conegut clam i l'ha adaptat a la nova campanya de material didàctic i pedagògic dirigit a la infància sobre les activitats d'estiu que organitzarà la Direcció General d'Atenció a la Infància i a la Joventut.

'Els casals seran sempre nostres', es pot llegir en aquest material que informa sobre els casals i els campaments del proper estiu a Catalunya. L'eslògan, que recorda del tot el crit independentista, ha generat sorpresa i indignació entre sectors unionistes i constitucionalistes, que no entenen com el Govern de Catalunya ha triat aquesta frase i l'ha inclòs al compendi de material didàctic sobre les activitats estivals.

C's presenta una bateria de preguntes sobre aquesta qüestió

Així doncs, C's  ja s'ha posat a treballar en la qüestió, segons informa aquest dimecres, 10 de juny, 'Crónica Global'. En concret, la diputada  Mercè Escofet ha presentat una bateria de preguntes al Govern, que hauran de quedar resoltes en el proper plenari ordinari pel conseller competent de l'àmbit de la infància i la joventut, és a dir, el titular de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani.

En la bateria de preguntes presentades, la diputada Escofet planteja al Govern per què s'ha escollit aquest eslògan tan semblant al que es fa servir en manifestacions independentistes, amb quins criteris creatius i educacionals s'ha elaborat el lema i quins valors educatius busca transmetre. Nou embolic del Govern  amb un eslògan necessàriament polèmic.