Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Torra i el vicepresident Aragonès

Polèmica entre JxCat i ERC: Intenten cessar el director de Catalunya Ràdio

Tot i la proposta de Núria Llorach, no ha assolit la majoria suficient per cessar Gordillo

El president Torra i el vicepresident Aragonès
El president Torra i el vicepresident Aragonès, en una imatge d'arxiu. | ACN

Tensió creixent a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), d'una banda; i entre JxCat i ERC, que són les dues formacions de Govern i, per tant, les que controlen l'ens dels mitjans públics de Catalunya. Aquest dilluns, 20 de juliol, s'ha produït una sessió extraordinària del Consell de Govern de la CCMA en què la vicepresidenta de l'ens —el lloc de president es troba vacant des de fa molts mesos— ha proposat el cessament de Saül Gordillo com a director de Catalunya Ràdio.

Llorach volia cessar Gordillo per l'adeu de Terribas

La proposta de Llorach  ha arribat «com a conseqüència de la 'pèrdua greu de confiança en aquest director', un cop escoltades les seves explicacions sobre la gestió de la continuïtat de  Mònica Terribas al capdavant d''El Matí de Catalunya Ràdio' la temporada vinent».

«La vicepresidenta, a la vista de les explicacions del director davant del Consell de Govern, ha plantejat l'evidència d'una manca d'implicació i de falta de voluntat clara del directiu per mantenir en antena l'actual format 'El matí de Catalunya Ràdio', que sota la direcció de Mònica Terribas  ha assolit els nivells més alts d'audiència i de reconeixement de la història del programa, i que representa, com a contingut més estratègic de la ràdio pública, més del 70% de l'audiència total de l'emissora», han informat des de la CCMA.

Disputes polítiques

Amb tot, però, la proposta ha fracassat: Gordillo, proposat per ERC, es manté en el càrrec després que, en el Consell de Govern, no s'hagi obtingut la majoria qualificada necessària per a la seva destitució: dos terços dels quatre membres que actualment componen l'òrgan. «La gestió del director en aquest sentit, que ha portat a la renúncia irrevocable de  Terribas, ha afectat de manera greu la relació de confiança imprescindible i necessària en el màxim directiu del grup d'emissores de Catalunya Ràdio», han informat des de la CCMA.

En el teló de fons d'aquestes tensions hi ha la disputa política entre JxCat i ERC, que s'escampa a tots els organismes que depenen del govern que comparteixen —i un de molt paradigmàtic és la CCMA. Durs enfrontaments en un clima preelectoral que es dona, paradoxalment, encara sense data per als comicis.