Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La líder de Cs, Inés Arrimadas, aquest novembre al Congrés dels Diputats

Retiren els cartells electorals de Ciutadans per una polèmica amb la seva autoria

Als cartells es podia veure a diferents persones amb el lema «Vota abraçades»

Pla detall d'un dels cartells electorals de Cs retirats per possible incompliment de l'ús de les fotografies
Un dels cartells electorals de C's que ha estat extret d'un banc d'imatges sense autorització | ACN

Ciutadans ha ordenat la retirada d'uns cartells electorals de la campanya per possible incompliment de les condicions d'ús de les fotografies que s'han fet servir. Es tracta de les imatges que, per exemple, es poden veure en banderoles de pobles i ciutats en què apareix gent amb els braços plegats com si s'abracés a si mateixa amb el text 'Vota abraçada'.

Les fotografies són d'un banc d'imatges que explicita al seu lloc web que no es poden utilitzar amb finalitats polítiques. En un comunicat d'aquest divendres al vespre, Cs ha posat els fets en coneixement de l'empresa encarregada dels cartells i n'ha ordenat la retirada.

Les xarxes carreguen contra la campanya de C’s

L'aposta de Cs per aquests cartells ha generat controvèrsia a les xarxes socials, on diversos usuaris n'han fet befa. Entre ells l'exdiputada i exlíder de Cs a l'Ajuntament de Barcelona Carina Mejías, que ha expressat la seva perplexitat per l'estratègia comunicativa del partit per a les eleccions del 14 de febrer. «No sé qui els ha aconsellat però no crec que aquesta campanya sigui la més adequada en aquestes circumstàncies. Prefereixo estalviar-me els qualificatius», ha publicat a Twitter.

Tot i que el candidat de Cs a la Generalitat, Carlos Carrizosa, i la líder del partit, Inés Arrimadas, van fer referència a l'abraçada i a la voluntat de retrobament dels catalans –tant per motius polítics com per les restriccions derivades de la pandèmia de covid-19–, el cartell electoral que van mostrar a l'acte d'inici de campanya no és el que finalment ha aparegut penjat als fanals.

Les fotografies dels cartells que ara es retiraran no són de models de fotografiats pel partit sinó que són propietat del banc d'imatges Shutterstock, que especifica que les seves instantànies no es poden fer servir «en un context polític com la promoció, propaganda o suport de qualsevol partit, candidat o funcionari electe, o en relació amb qualsevol política o punt de vista polític».