Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Moment que els diputats de Cs surten de l'hemicicle per no participar de la votació de la moció de la CUP. Imatge del 12 de novembre de 2019

S'escurça el debat sobre els pressupostos a la comissió d'Economia, amb l'oposició de C's

La sessió s'ha endarrerit fins a les dotze del migdia

Moment que els diputats de Cs surten de l'hemicicle per no participar de la votació de la moció de la CUP. Imatge del 12 de novembre de 2019
Una imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya. | Cedida

La Comissió d'Economia del Parlament que ha de votar aquest dijous, 12 de març, el dictamen de la llei de pressupostos i la llei d'acompanyament s'ha ajornat fins a les 12 hores per aplicar mesures contra el coronavirus. Els grups han decidit, amb l'oposició de C's, escurçar el debat a només 5 minuts per a cada grup i subgrup parlamentari. Es manté, però, la votació de les dues lleis una vegada acabi el debat.

També s'ha acordat la suspensió de la comissió fins a les dotze del migdia per tal que els grups tinguin temps de preparar-se el debat amb les noves condicions. El diputat de Ciutadans José María Cano  ha lamentat que «l'únic objectiu de la comissió sigui votar i no escoltar els grups» i ha retret que la sessió no es fes ahir com inicialment estava prevista.

La setmana que ve, marcada pels pressupostos... si el coronavirus no ho impedeix

La votació de la llei de pressupostos i la llei d'acompanyament estan previstes per a dijous 19 de març, ja que fins dimecres els grups poden demanar dictamen al CGE. En cas que només es demanés dictamen d'una de les dues lleis, es podria aprovar l'altra tal com està previst al ple de la setmana que ve. Val a dir que aquest calendari podria veure's afectat segons com evolucioni la crisi del coronavirus i les mesures per combatre'l que es vagin implantant.

A banda dels pressupostos, el pròxim ple començarà dimarts 17 de març a la tarda, farà les votacions finals de la proposició de llei de creació de l'Agència de Patrimoni Natural (presentada conjuntament per JxCat, ERC, el PSC-Units i CatECP) i la proposició de llei del PSC-Units de protecció de les oliveres monumentals. Així mateix, el Parlament també votarà el decret del Govern sobre l'augment del 2% del salari dels treballadors públics i la substitució de Marta Pascal com a senadora de designació autonòmica.