Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sànchez

Malestar al Consell de Ministres per la manca d'informació que els dona Sánchez

La reunió d'aquest dimarts es va allargar més de sis hores

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu.
Pedro Sánchez ha hagut de veure com diversos dels seus ministres li feien retrets per la gestió interna de la crisi. | cedida

Malestar al govern espanyol entre diversos ministres i el president de l'executiu, Pedro Sánchez. La incòmoda situació, que feia dies que anava guanyant terreny, va acabar d'esclatar el matí d'aquest dimarts, 28 d'abril, durant la reunió telemàtica del Consell de Ministres en què es va aprovar el pla de desconfinament que Sánchez, finalment, va presentar davant dels mitjans pels volts de les sis de la tarda.

Al Consell de Ministres sense informació prèvia

La sessió del Consell de Ministres  arrencava a les deu del matí, com és habitual, i tots els seus membres sabien que s'hi havia de discutir el contingut de cadascuna de les fases del pla de desconfinament per donar-ne coneixement públic després de la deliberació. Però no va agradar gens que la primera informació que els ministres en tinguessin al respecte fos en el moment d'accedir a la trobada, a les deu del matí.

El més habitual és que els equips de cada ministre disposin de tot el que s'ha de debatre al Consell amb antel·lació suficient per poder estudiar la documentació i fer les deliberacions més fluïdes a les reunions. Però aquest dimarts no va ser així, cosa que va irritar diversos membres del  gabinet de Sánchez, i més tractant-se d'un pla tan rellevant per a la societat espanyola en el moment de confinament en què ens trobem.

Són diversos els ministres —i no només de Podem, també del mateix partit que Sánchez, el PSOE— que retreuen al president del govern espanyol un excés d'ostracisme en la presa de decisions sobre la crisi que estem vivint. Sánchez  ha format un 'nucli dur' en què destaca el titular de Sanitat, Salvador Illa, però que en canvi manté al marge la resta de membres del gabinet. Indigants per la manca d'informació, aquest dimarts van demanar a Sánchez un canvi d'actitud. Veurem si el president respon satisfactòriament la seva demanda.