La polèmica distribució de Colau amb les partides destinades a publicitat

El govern municipal va destinar més de 50.000 euros a publicitar l'acte de la «Primavera Repubicana»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La convocatòria d'unes noves eleccions al Congrés dels diputats el pròxim 11 de novembre, ha portat als diversos mitjans a recuperar les paraules i promeses contradictòries de bona part dels líders polítics del país. En el cas de l'alcaldessa de Barcelona però, li ha tocat rebre en transcendir la distribució que el seu govern va fer de les partides institucionals destinades a la publicitat durant el primer semestre de l'any.

Segons ha avançat 'Metropoli', Colau va destinar més de 53.600 euros en promocionar la 'Primavera republicana', un acte afí a Barcelona En Comú que va tenir lloc a un mes de les eleccions generals del 28-A. Els números han generat debat, ja que la segona partida més important d'aquesta categoria, destinada a la campanya de seguretat per als conductors de motocicletes, arriba tan sols als 19.500 euros, menys de la meitat que en el festival 'republicà' de concerts, teatre, sessions, de cinema o debats polítics, entre d'altres.

Només 13.000 euros per a la Guàrdia Urbana

De la mateixa manera, el govern de Barcelona en Comú va destinar 14.000 euros a la publicitat de viatges per a gent gran, 10.000 a la campanya institucional de les vacances dels més petits, 15.000 en la promoció de 'Barcelona Activa' —suposat motor  de les empreses i l'ocupació a la ciutat—, i tan sols 3.000 euros per a la publicitat de Mercabarna o la promoció esportiva, que ja va veure eliminades les beques municipals a finals del 2018.

La xifra més ridícula va ser la destinada a «l'impuls econòmic del territori», que només va arribar a rebre 340 euros; si bé la dada més preocupant, en plena emergència per la manca de seguretat a Barcelona, són els 13.000 euros destinats a l'oferta pública de la Guàrdia Urbana, un import que suposa menys d'una quarta part del que es va destinar a la 'Primavera republicana' de l'abril.

Tot plegat un repartiment polèmic, que en el primer semestre de l'any ascendeix a més de 4,6 milions d'euros destinats a publicitat institucional.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari