Polèmica per la «guàrdia de Torra», la nova unitat de seguretat policial del president

Inés Arrimadas exigeix actuacions al govern espanyol, que ha qualificat d'«aberrant» la «divisió ideològica dels Mossos»

La Guàrdia Civil vincula a Quim Torra amb la investigació judicial de l'1-O
L'ASI controlarà l'entorn del president i expresidents   | CEDIDA

Quim Torra està creant una nova unitat policial. L'Àrea de Seguretat Institucional (ASI), que controlarà l'entorn del president i també dels expresidents, està causant molta polèmica. La conselleria de l’Interior ha fet una convocatòria oberta a tots els membres de la policia catalana i, mentre es porta a terme el procés de selecció dels agents, Ciutadans demana explicacions. «El separatisme continua creant xiringuitos», lamenta Inés Arrimadas a Twitter, «mentre no hi ha efectius per a patrullar els carrers o protegir els jutjats».

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá ha advertit la Generalitat que consideraria «aberrant» la creació d’una divisió «ideològica» dels Mossos, en reacció a la notícia que avançava ’El Periódico’, segons la qual l’ASI marcarà els criteris per cobrir la seguretat dels dirigents polítics i també tindrà assignada la missió de la vigilància d’edificis

Inés Arrimadas: «Una guàrdia pretoriana separatista per a Torra»

Ciutadans ha demanat la compareixença al ple del Parlament del president del Govern, Quim Torra. En un tuit, la líder de Cs, Inés Arrimadas, descriu aquesta unitat com «una guàrdia pretoriana separatista per a Torra».

A més de demanar la compareixença urgent de Torra, Arrimadas ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, si «pensa fer alguna cosa» al respecte o és que està «massa ocupat amb les seves cessions al PNB i a Otegi».

Ciutadans també ha sol·licitat la compareixença de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i del conseller d’Interior, Miquel Buch, a la comissió d’Interior, perquè informin de la creació de la nova unitat.

Moncloa qualifica d'«aberrant» la «subdivisió ideològica dels Mossos»

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar la plantació just després de la trucada
S'està realitzant un procés de selecció per escollir els agents que formaran part de la nova unitat policial   | Mossos d'Esquadra

 

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del govern espanyol, Celaá, ha advertit que «cap grup policial pot treballar darrere una ombra de perfil ideològic» perquè la policia ha de regir-se per criteris de «neutralitat política». «Si aquesta informació és la que s’explica seria aberrant i no ho podem contemplar», ha dit.

Aragonès es demarca de la «guàrdia de Torra»

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, s'ha desmarcat aquest matí de la nova guàrdia de Torra en una entrevista a La Sexta. «Confiem en el cos de Mossos d'Esquadra, que són uns professionals que actuen sempre amb criteris tècnics policials, amb professionalitat», explicava Aragonès. També ha insistit en recordar que la seguretat de la resta de consellers segueix essent competència del Departament d'Interior i «no tenen cap plantejament per a canviar-ho». 

Des d'ERC, respecten la decisió «interna d'Interior», ha dit Aragonès, exigint també que se'ls respecti quan hi hagi canvis en l'estructuració dels departaments del seu partit. Aragonès ha acabat afirmant que està segur que els procediments per escollir els agents d'aquesta nova guàrdia seran professionals, «com no pot ser d'una altra manera». 


Comentaris

envia el comentari