Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC el 30 de desembre de 2019

Polèmica a ERC: Malestar per una de les candidatures a les eleccions catalanes

L'executiva comarcal d'ERC al Segrià demanarà explicacions a la direcció del partit si es ratifica la candidatura

Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC el 30 de desembre de 2019
Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC. | ACN

ERC ratificarà aquest dissabte, 12 de desembre, en el seu Consell Nacional, les llistes per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. El partit passa per un bon moment i les enquestes els somriuen: podrien ser la força més votada si es compleixen els pronòstics dels estudis demoscòpics. Ara bé, internament no tot són flors i violes. Hi ha polèmica especialment a les comarques lleidatanes per una de les decisions que s'han pres des de Barcelona i que afecten de ple la candidatura de les comarques de Ponent.

La candidata del Segrià, desplaçada per un acord amb Moviment d'Esquerres

L'executiva comarcal d'ERC al Segrià ha expressat el seu malestar pel canvi que es vol fer a la llista de Lleida. La vencedora de les primàries a la comarca és l'exregidora de l'Ajuntament d'Alpicat Neus Ramonet, a qui pertocaria la tercera plaça de la llista: històricament aquest és el lloc que ocupa qui guanya les primàries a la comarca del Segrià. Però un acord a escala nacional ho ha canviat tot.

L'executiva nacional d'ERC proposa, a la llista que dissabte ha de ratificar el Consell Nacional, que el tercer lloc a Lleida l'ocupi Jordina Freixanet, la segona tinent d'alcalde de la capital del Segrià, com a representant de Moviment d'Esquerres (MES), la formació amb qui els republicans van en coalició des de fa ja diverses conteses electorals. La incorporació de Freixanet fa caure Ramonet fins a la setena plaça, en què les opcions de sortir escollida diputada són força menors.

La decisió no ha agradat gens a ERC del Segrià, des d'on asseguren que si es ratifica la llista tal com està, organitzaran una assemblea demanant explicacions a la direcció del partit, segons ha informat aquest divendres UA1-Lleida Ràdio.

Marta Vilalta, candidata per Lleida

La proposta del partit que amb tota probabilitat es ratificarà demà la lidera Marta Vilalta, fent tàndem amb el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, com a número 2. Per darrere hi hauria Jordina Freixanet, de MES (3); el quart lloc per a un representant de la vegueria del Pirineu; Montserrat Fornells de 5, Engelbert Montalà de 6, i Neus Ramonet, la guanyadora al Segrià, cauria fins a la setena plaça.