Forta polèmica per les paraules de Pablo Iglesias sobre Carles Puigdemont

Centenars d'usuaris a les xarxes socials han carregat contra el vicepresident segon del govern espanyol

El líder de Podem, Pablo Iglesias, a la presentació del programa electoral de la seva formació (8/4/2019)
Pablo Iglesias, vicepresident segon del govern espanyol, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha comparat aquest diumenge l'expresident del Govern, Carles Puigdemont, amb els exiliats republicans durant la dictadura franquista. En una entrevista al 'Salvados' de la Sexta, ha subratllat que no «comparteix en cap cas» els seus objectius, però que si està a Brussel·les és perquè «va portar a un extrem erroni» els seus ideals polítics.

Preguntat per si creu que és equiparable a la fuga del rei emèrit, Iglesias ho ha negat. «La consideració moral és completament diferent», ha defensat. El vicepresident segon també s'ha mostrat a favor dels indults dels presos independentistes i ha insistit en la importància de resoldre el conflicte català «políticament».

Forta polèmica a les xarxes socials per les paraules d'Iglesias sobre Puigdemont

Les paraules d'Iglesias han aixecat una forta polèmica a les xarxes socials, on diversos usuaris han posat en dubte que es pugui comparar la situació de Puigdemont amb la dels republicans que van fugir d'Espanya després de l'esclat de la Guerra Civil:

Efectivament, han estat moltíssims els usuaris que han retret a Iglesias la comparació de Puigdemont amb els exiliats republicans, en una paraules que han protagonitzat la polèmica en les darreres hores a les xarxes socials.

Defensa els indults als presos del procés

Pel que fa als indults dels polítics independentistes presos, Iglesias ha considerat que haurien d'estar «lliures» i poder representar a la ciutadania «que els ha votat». De fet, el líder de Podem ha recordat que es va indultar a Alfonso Armada, «autor intel·lectual d'un cop d'estat dels de veritat». Així, Iglesias ha defensat que ni «Junqueras, ni Puigdemont» són més «perillosos» que «Armada o Tejero» i ha recordat que el govern espanyol ha de vetllar «per l'interès de l'estat».

Per això, creu que la solució del conflicte a Catalunya ha de ser «política». Segons el vicepresident segon, un dels factors que l'han amplificat ha estat «l'agressivitat» de la dreta, que considera que «Espanya són ells», i que ha convertit el «problema» en un «carreró sense sortida».


Comentaris

envia el comentari