Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Parlament de Catalunya el 18 de juny de 2020

Nova polèmica al Parlament: C's retreu a Torrent que convidi Forcadell

La formació taronja ha demanat la retractació del president per haver convidat a Forcadell a un acte

Parlament de Catalunya el 18 de juny de 2020
Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya. | Catalunya Diari

El president del Parlament, Roger Torrent, ha respost a les queixes de Ciutadans després que l'expresidenta Carme Forcadell fos convidada a un acte per celebrar el 40è aniversari de la restitució de la cambra i ha assegurat que «sempre hi tindrà les portes obertes». «El Parlament és la casa de tothom i, evidentment, també de la presidenta Forcadell», ha escrit a Twitter, on afegit que «sempre se la rebrà amb tots els honors que es mereix».

Ciutadans ha presentat un escrit a la Mesa on es demana al president que es retracti i asseguren que Forcadell «va ser decisiva en la vulneració de drets fonamentals».

Torrent: «El Parlament necessita que es posi fi a la judicialització que el tenalla»

En un altre ordre de coses, el president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dilluns que la cambra necessita que es «posi fi» a la judicialització que el «tenalla». Durant l'acte central dels 40 anys del restabliment del Parlament, Torrent ha demanat resoldre «democràticament i pacíficament» el conflicte polític que Catalunya té amb l'Estat perquè està «enquistat» des de la sentència de l'Estatut. El republicà ha lamentat que la judicialització suposi «desvirtuar» la institució del Parlament i fer-la menys «útil» per a la ciutadania. Ha criticat que es «condicioni» l'activitat parlamentària i es limiti la capacitat dels diputats. Torrent ha expressat dolor per les persones que són a la presó o a l'exili «per una causa política» en referència a l'1-O.

Durant el discurs de cloenda de l'acte, Torrent ha lamentat que l'evolució de les dinàmiques comunicatives hagin portat que es fomenti el llenguatge més immediat i curt transmès per les xarxes socials i que això porti a «empobrir-se» el discurs fonamental i amb «matisos». «Es multipliquen les frases enginyoses i s'allunya el discurs. Es generen escenaris de bons i dolents i la política es banalitza. La principal víctima n'és el treball parlamentari que queda soterrat per culpa de polèmiques estèrils», ha analitzat.

Per això ha dit que cal apostar per la política i no deixar-se endur per la «notícia del dia». Ha argumentat que el país necessita abordar «nombrosos reptes» i que, per poder-ho fer, cal «escapar de la immediatesa permanent». Torrent ha acabat el discurs fent una crida a la pluralitat i al respecte pels qui pensen diferent. S'ha referit a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i ha dit que cal més «empatia». «L'odi és l'enemic de la política», ha sentenciat.