Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Pujol durant l'enterrament de Montserrat Caballé

La reaparició de Pujol a TV3 crea polèmica entre els treballadors

Ho han fet a través d'un comunicat on també ha critiquen la presència de diputats de JxCat en el plató de 'Faqs

Jordi Pujol durant l'enterrament de Montserrat Caballé
Treballadors de TVC creuen que l'aparició de Pujol al '30 minuts' era prescindible | G3

El Consell Professional d'Informatius de TV3, el Consell Professional de Programes i el Comitè d'Empresa de la Televisió de Catalunya han considerat que   la presència de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol en un reportatge sobre el 0,7% era prescindible, encara que no creuen que «blanquegi la seva figura».

Així ho han anunciat aquest dilluns en un comunicat, en el qual aborden les declaracions de Pujol  incloses en un reportatge del programa '30 minuts' i la presència de diputats de JxCat en el plató de 'Faqs', han dit davant la direcció de la cadena que tots dos casos han provocat polèmica i «han situat de nou a TV3 en el centre del debat polític».

Sobre el reportatge del '30 minuts', han criticat la «deficient comunicació» en parlar de 'trencar un llarg silenci mediàtic' en referir-se a Pujol. A més, han assegurat que la direcció accepta la seva postura i hi està d'acord, per això s'ha  compromès a millorar els protocols de promoció de la programació.

La presència, prescindible

En veure el resultat final de la peça, els treballadors creuen que la presència de l'expresident en el reportatge 'Objectiu, 0,7%' és «prescindible», encara que no creuen que blanquegi la seva figura. De la mateixa manera, han afirmat que primer s'ha d'informar dels fets investigats per la Justícia que envolten a la figura de Pujol, la seva situació «no ho invalida per a tenir lloc en altres informacions, sempre que l'aportació sigui enriquidora».

Respecte al tema de 'Faqs', els treballadors han volgut comentar l'ús dels platons i camerinos del programa per part de diputats de JxCat en el Congrés. Per això, han demanat a la direcció que recordi als visitants polítics que no s'ha d'usar la televisió pública per a «actes de partit». 

La irrupció dels diputats en el plató per a saludar al president de la Generalitat, Quim Torra, «va provocar un 'negre' en pantalla perquè es va esperar que sortissin del plató abans de reprendre l'emissió en directe», i han considerat que la difusió en xarxes per part del grup va comprometre la imatge del programa.

També et pot interessar...