Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Borràs, polèmica de nou: L'excusa per no dir què farà si l'independentisme supera el 50%

La presidenciable de JxCat ha evitat concretar i l'argument que ha donat per no fer-ho ha generat certa controvèrsia

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Laura Borràs ha evitat concretar «per no donar informació a l'Estat». | ACN

Noves declaracions de la presidenciable de Junts per Catalunya, Laura Borràs, que han portat cua i generaran debat a les xarxes socials en les properes hores. Aquest dijous, 7 de gener, Borràs ha evitat concretar en una roda de premsa telemàtica què faria JxCat en cas que l'independentisme superés el 50% dels vots en les properes eleccions al Parlament. La candidata a presidir la Generalitat, Laura Borràs, ha argumentat que caldria respectar el mandat de l'1-O, però que no detalla més «per no donar informació a l'Estat».

Un pretext, el de «no donar informació a l'Estat», que serveix, doncs, a Borràs i JxCat per seguir sense definir de quina manera la seva formació faria els passos cap a la independència que defensa en el seu programa electoral. Més enllà de «respectar el mandat de l'1-O», un lema amb força però del tot inconcret, Junts per Catalunya continua sense desvelar com faria avançar Catalunya cap a la independència en cas que guanyés les eleccions i l'independentisme superés el 50% dels sufragis.

Crítiques a les xarxes socials contra les paraules de Laura Borràs

A les xarxes socials, ja han estat diversos els usuaris que s'han mostrat sorpresos per l'argument que ha utilitzat Laura Borràs i l'han atacat o n'han fet mofa:

JxCat vol les conselleries de Salut i Treball i Afers Socials

En la roda de premsa telemàtica d'aquest dijous, la candidata de JxCat ha apuntat que aspira a presidir un Govern «fort i nou» que avanci «amb ambició, eficàcia i eficiència»cap a la independència. «Si soc presidenta voldré inaugurar una nova etapa en la governació de la Generalitat», ha subratllat. L'exconsellera ha reiterat que Junts ambiciona els departaments de Salut i Treball i Afers Socials, ara en mans d'ERC.

Borràs també ha insistit que els «canvis» a l'executiu no seran de noms, sinó d'actitud. L'exconsellera del Govern ha dit que cal «aprendre dels errors» a l'executiu actual —del qual en va formar part com a cap del departament de Cultura— per «no repetir-los». «És un exercici d'honestedat quan diem que ha estat una legislatura fallida», ha admès sobre el mandat del Govern, ara ja en funcions.