Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián, diputat d'ERC

Nova polèmica contra Rufián: L'acusen falsament d'autoelogiar-se amb un perfil fals

És l'enèsima polèmica a Twitter en què es veu involucrat el portaveu d'ERC al Congrés

Gabriel Rufián, diputat d'ERC
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián. | EFE

Nova polèmica a Twitter, l'enèsima, amb Gabriel Rufián  pel mig. I no serà la darrera. El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats va ser acusat aquest dimarts, 14 d'abril, d'enviar una piulada elogiant-se a ell mateix des d'un altre compte de Twitter amb una identitat falsa. Van ser diversos els usuaris que van denunciar els fets, acompanyats d'una captura de pantalla on es pot veure un tuit elogiós a Rufián d'un usuari anomenat Marc Fradera:

Rufián desmenteix el 'fake'

El suposat error de Rufián era respondre Marc Fradera des del mateix perfil de Marc Fradera, evidenciant que era ell mateix qui gestionava el compte... això, però, segons el relat dels mateixos usuaris que l'atacaven.

Poca estona més tard, però, era el mateix portaveu republicà al Congrés qui demostrava que l'acusació era falsa: es veu la icona de Twitter Analytics als tuits de Marc Fradera. Es tracta d'una API de Twitter que només és visible des del propi compte. Per tant, qui va fer les captures de pantalla i difondre el 'fake' va ser la mateixa persona que gestiona el perfil de Marc Fradera, descartant així Gabriel Rufián.