rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Policia hauria utilitzat vies de comunicació alternatives durant l'1-O

«Em truca un altre mitjà», diu un agent enmig d’una comunicació oficiosa durant la jornada de l'1-O a Catalunya
Imatge d'un votant entre policies la jornada de l'1-O a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

L’1-O continua ocupant la primera plana informativa. Si bé és cert que ahir el jutge va optar per arxivar una cinquantena de denúncies presentades contra agents de Policia Nacional per manca d’imatges, també ho és que avui ‘ElDiario.es’ i ‘La Jornada’ treuen a la llum uns àudios que confirmarien que la policia espanyola hauria fet servir canals de comunicació paral·lels durant la intervenció a Catalunya la jornada del referèndum.

 

Ho evidenciaria, de fet, una gravació on un agent diu enmig d’una comunicació oficiosa: «Em truca un altre mitjà». Els àudios, d’altra banda, formen part de les diligències obertes pel jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona i demanats després de les denúncies presentades per diversos ferits de l'1-O.

Podria haver-hi canals alterns de comunicació

Quelcom que, de fet, evidenciaria que hi hauria noves directrius més dràstiques i que, per tant, haurien estat amagades de la direcció de Pérez de los Cobos. De fet, segons treu a la llum ‘La Jornada’, tant a l'escola IES Víctor Català com al CAP Guinardó les comunicacions entre els agents posarien en relleu la presumible l'existència d'un altre canal paral·lel a la ràdio establerta per la comunicació entre els agents de policia.

 

És en aquest punt, de fet, on es pot sentir com un dels agents insta, enmig d’una conversa, a fer servir «un altre mitjà». Tot plegat passa quan un dels agents del cos explica a aquest membre que hi ha hagut «molta violència» contra ells.

 

 

La Guàrdia Civil intentant accedir a un centre durant l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

 

Tot i això, ‘ElDiario.es’ relata que des de la policia neguen la màxima i expliquen que tots els canals de comunicació eren abastament coneguts pel coronel de la Guàrdia Civil, Pérez de los Cobos. «No existeixen registres», comenten.

 

El jutge arxiva 43 agressions denunciades durant l’1-O a Barcelona

El jutge que investiga l’operatiu policial d’aquell dia va arxivar un total de 43 denúncies per lesions per part de la Policia Nacional, per manca de material audiovisual per determinar la veracitat de les denúncies.

 

El jutge, que segons revela ‘eldiario.es’, conclou en el seu atestat judicial que no pot considerar «desproporcionada» l’actuació de cap agent. 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris