La policia de Finlàndia desconeix on és Puigdemont

L'advocat de Puigdemont assegura que el seu client que es presentarà de forma voluntària a les autoritats finlandeses

Carles Puigdemont es presentarà a la policia finlandesa.
Carles Puigdemont es presentarà a la policia finlandesa. | Cedida

La policia de Finlàndia ha emès un comunicat on admet que no sap on és Carles Puigdemont, i asseguren que han rebut la informació pertinent per pal d'executar l'euroordre d'extradició. Tot i que l'advocat de Puigdemont ja ha comunicat que es presentarà de forma voluntària a les autoritats finlandeses, a hores d'ara encara no ho ha fet. Puigdemont és a Finlàndia des d'aquest dijous, a on va anar des de Suïssa convidat pel diputat del partit de centre al Parlament finlandès, Mikko Karna, que s'ha caracteritzat per haver expressat un suport gairebé sense fissures a través de les xarxes socials al procés independentista català.

Volia tornar a Bèlgica aquest mateix dissabte i viatjar a Dinamarca

L'expresident tenia previst tornar a Bèlgica aquesta mateixa tarda però, el fet que la policia del país hagi rebut l'ordre de detenció del magistrat espanyol provocarà que actuï igual que quan aquesta ordre es va activar per primera vegada després de conèixer la seva marxa al país centreeuropeu. D'aquesta manera descarta defugir l'acció de la justícia i de posar-se a la seva disposició cada vegada que sigui cridat.

La policia finlandesa ha emès un comunicat oficial en què ha confirmat la recepció de la sol·licitud de l'Estat espanyol per a l'extradició de l'expresident. El superintendent dels serveis d'Investigació Criminal de Finlàndia, Hannu Kautto, citat per l'agència STT, també ha confirmat que «la sol·licitud d'extradició va arribar a Finlàndia a la nit», i ha afegit que pot ser que Puigdemont sigui detingut i el seu cas, examinat a la Fiscalia, segons la informació recollida per l'agència oficial de notícies russa, RIA Novosti. Després del seu pas per Finlàndia, Puigdemont també planejava viatjar a Dinamarca en el marc de la seva tasca d'internacionalització el procés sobiranista.


Comentaris

envia el comentari