Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La policia ha disparat també contra periodistes a Barcelona

Iván, el policia ferit greu al cap ja respon a estímuls i entén quan li parlen

Un dels policies ferits explica la «brutalitat i organització» que hi havia, afirmant que «és terrorisme»

De 600 persones ferides aquesta setmana, 289 són agents policials
De 600 persones ferides aquesta setmana, 289 són agents policials | CatalunyaDiari.cat

L’agent de la Policia Nacional ferit al cap durant els aldarulls de Barcelona del passat divendres ja «respon a estímuls». Així ho ha anunciat el Sindicat Unificat de Policia (SUP) a les xarxes socials, on també ha avançat que l’altre agent ferit ha estat operat del braç dret i en els pròxims dies serà traslladat a Galícia perquè continuï recuperant-se.

«No és vandalisme, sino terrorisme»

Iván, l’agent natural de Vigo de 41 anys i pare de dos fills, va patir ferides molt greus a conseqüència d’un traumatisme cranioencefàlic provocat per una llamborda, amb complexió de dues vèrtebres i complicacions als pulmons. Des de divendres ha estat ingressat a l’UCI d’un hospital de Barcelona, on continua amb respiració assistida i en estat greu, tot i que ha anat evolucionant favorablement. Ara, «respon a estímuls i entén quan li parlen», però encara «continua sota els efectes de la sedació».

A diferents punts d’Espanya, moltes persones es manifesten per donar suport als Mossos d’Esquadra i a la Policia Nacional que han resultat ferits durant aquesta setmana passada a Barcelona. Amb un total de 600 persones ferides, de les quals deu estan hospitalitzades –l’agent molt greu i sis persones greus–, i 289 són agents policials; i 199 detinguts, dels quals 30 han ingressat a presó, amb un cost de més de 2,7 milions d’euros en danys.

Per altra banda, la dona d’un dels policies que han resultat ferits i es troben ingressats ha explicat a ‘ABC’ que el seu marit «va ser ferit al cap amb un objecte contundent i gran», però «no saben si va ser una bola o una llamborda», tanmateix, «l’impacte li va fer perdre el coneixement i el van rescatar els seus companys». També ha confirmat que l’agent, un cop va recobrar el coneixement, va dir-li que «mai havia vist una brutalitat i una organització tan bèstia. No ho veia com a vandalisme, sinó com a terrorisme».

També et pot interessar...