Iván, el policia ferit greu al cap ja respon a estímuls i entén quan li parlen

Un dels policies ferits explica la «brutalitat i organització» que hi havia, afirmant que «és terrorisme»

De 600 persones ferides aquesta setmana, 289 són agents policials
De 600 persones ferides aquesta setmana, 289 són agents policials | CatalunyaDiari.cat

L’agent de la Policia Nacional ferit al cap durant els aldarulls de Barcelona del passat divendres ja «respon a estímuls». Així ho ha anunciat el Sindicat Unificat de Policia (SUP) a les xarxes socials, on també ha avançat que l’altre agent ferit ha estat operat del braç dret i en els pròxims dies serà traslladat a Galícia perquè continuï recuperant-se.

«No és vandalisme, sino terrorisme»

Iván, l’agent natural de Vigo de 41 anys i pare de dos fills, va patir ferides molt greus a conseqüència d’un traumatisme cranioencefàlic provocat per una llamborda, amb complexió de dues vèrtebres i complicacions als pulmons. Des de divendres ha estat ingressat a l’UCI d’un hospital de Barcelona, on continua amb respiració assistida i en estat greu, tot i que ha anat evolucionant favorablement. Ara, «respon a estímuls i entén quan li parlen», però encara «continua sota els efectes de la sedació».

A diferents punts d’Espanya, moltes persones es manifesten per donar suport als Mossos d’Esquadra i a la Policia Nacional que han resultat ferits durant aquesta setmana passada a Barcelona. Amb un total de 600 persones ferides, de les quals deu estan hospitalitzades –l’agent molt greu i sis persones greus–, i 289 són agents policials; i 199 detinguts, dels quals 30 han ingressat a presó, amb un cost de més de 2,7 milions d’euros en danys.

Per altra banda, la dona d’un dels policies que han resultat ferits i es troben ingressats ha explicat a ‘ABC’ que el seu marit «va ser ferit al cap amb un objecte contundent i gran», però «no saben si va ser una bola o una llamborda», tanmateix, «l’impacte li va fer perdre el coneixement i el van rescatar els seus companys». També ha confirmat que l’agent, un cop va recobrar el coneixement, va dir-li que «mai havia vist una brutalitat i una organització tan bèstia. No ho veia com a vandalisme, sinó com a terrorisme».

També et pot interessar...


Comentaris
Jordi
No el va ferir cap manifestant, a un company seu se li va disparar l'arma. Hi ha un video per internet.
Pedro Sanchez Perez
Una pedra no trenca un casc. Bala de goma des de darrere. Accident.
Marc
Una bala de goma no crec que perfori un casc. Si no, els que reben impactes sense casc estarien morts tots.
ton
esta clar que el tir va anar de baix a dalt a laltura del de la 1ª vertebra i una pilotada en aquesta distancia o trenca tot, a la sortida dol cano es quan te la maxima potencia. que es dixin de LLAMBORDES. QUI SEGUI CAPAS DE LLESAR UNA LLAMBODA A 25 METRES, POT ANAR AL JOCS OLIMPICS.
Icaro
El video a que ha referència Jordi no demostrar res. Quan sona el tret el policía ja està al terra. Tampoc es cap accident, com apunta Pedro Sánchez Pérez. Es de tothom conegut que en una mani els policies no porten bales perdigons o postes a les escopetes... Només porten cartutxos impulsors. L'impulsor a curta distancia pot mal, pero en cap cas com una pilota de goma. Una pilota de goma o un impulsor mai a la vida foradarà un casc, es per aquest motiu que molts manifestants porten casc de moto a les manis... Una llamborda com be diu ton no es pot llençar desde tan lluny... Es molt mes assenyat, lógic i coherent pensar que el forat al casc i la lesió al policía l'ha provocat una petita bola rodona platejada metàl•lica con un coixinet llençada amb un tirador (tirachinas, en castellà) similars als que desde vint metres o mes van llençar a moltes poblacions a furgones policials i van foradar la xapa del vehícle. Cada un creu el que mes li convé, o el que vol creure, pero hi han opinions, versions i excuses que son ridicules. Son difícils d'empassar fins-i-tot pels que ho están desitjant creure. Sentit comú, si us play, seny!!

envia el comentari