La policia intensificarà la resposta policial als aldarulls: «No tenen por a res»

Els responsables dels cossos policials preveuen que aldarulls es mantinguin fins la manifestació del 26 d'octubre

BCN
Els cossos policials intensificaran les respostes als aldarulls en les pròximes actuacions | Europa Press

Després de cinc jornades d'aldarulls al centre de Barcelona, els responsables policials, que tracten d'anticipar-se als moviments dels manifestants que actuen de forma violenta tot enfrontant-se amb els antidisturbis, preveuen que aquesta tònica es mantindrà fins a la manifestació del pròxim dissabte 26 d'octubre. Així doncs, s'intensificarà de forma notable la resposta policial, segons avança 'La Vanguardia'.

Tal com han apuntat diverses fonts dels cossos policials, es tracta d'una situació molt complexa, ja que s'estan registrant revoltes sense precedents amb molta violència, la qual ha aparegut d'un dia per l'altre. A més, segons sembla, és un moviment que està in crescendo: cada dia són més els joves que se sumen als aldarulls que, generalment, es formen als carrers de Barcelona.

Atacs directes a furgons policials

Segons ha publicat "La Vanguardia", els responsables dels cossos policials relaten que aquests joves «no tenen por a res». S'han donat casos en els quals han intentat aïllar furgons de la policia per tal de, quan s'obrin les portes laterals, llençar objectes a l'interior d'aquest: còctels Molotov, ampolles amb barreja de salfumant, entre d'altres.

Entre aquests manifestants, els quals estan provocant imatges d'allò més catastròfiques a la capital catalana, no només s'hi troben joves afins a la independència de Catalunya, els quals realment es manifesten en contra de la sentència que es va fer pública el passat dilluns contra el procés català. Entre aquest grup de joves també hi ha persones que, simplement, busquen l'enfrontament amb la policia: així serien casos com els migrants menors no acompanyats que van ser detinguts el passat dijous a Girona durant els aldarulls, o antisistemes i anarquistes francesos, italians i grecs que ja fa anys que viuen a Barcelona.

balena mossos
El camió d'aigua dels Mossos ja va entrar en acció durant la passada nit de divendres | Anonymous Catalunya

Estrena de la tanqueta d'aigua: primera demostració d'intensificació

Des del passat divendres, jornada de Vaga General, els responsables dels dispositius policials van decidir reforçar la contundència amb la qual actuarien per fer front als manifestants. Així es va veure reflectit en l'ús de la tanqueta d'aigua dels Mossos d'Esquadra , la qual van comprar a Israel l'any 1994 i que encara no havia estat utilitzada. Un altre exemple va ser el llançament de gas lacrimogen, el qual si va utilitzar la policia catalana, mentre que la Policia Nacional es reservava, tot i que no descarten el seu ús. Per altra banda, han rebut moltes crítiques per l'ús de bales d'escuma i de goma, però des del mateix cos policial asseguren que els projectils d'escuma «gairebé no tenen efecte», segons han explicat a "La Vanguàrdia". 

Finalment, els responsables han volgut condemnar el fet que s'estiguin criticant tant les actuacions policials que s'estan duent a terme a la capital catalana. «El que alguns segueixen sense entendre és que tenim cada nit al nostre davant una turba organitzada que no destrueix o crema tot el que té al voltant sense control, és que van a pels nostres agents».

També et pot interessar...


Comentaris
J
Si no provoquessin no els hi donarien tanta llenya, ho estan buscant els
-j
A veure si ja treuen a passejar la máquina de l'aigua!!!
PEPI
Que les quiten les capuchas y veremos quienes son, aunque ya se sepa y que hacen cada noche. Polis de paisano y menos repartir sobres con cantidades desorbitadas a los infiltrados. Ya esta bien de destrozar todo. A sus casas.

envia el comentari