La policia investiga els Pujol per un possible blanqueig de diners amb la loteria

Es tracta de tres dècims de loteria premiats amb 180.000 euros
Jordi Pujol Ferrusola amb els seus advocats a les portes de l'Audiència Nacional el passat abril del 2017.  | CatalunyaDiari.cat

 

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha comunicat al jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, que l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola va cobrar, l'any 2004, tres dècims de loteria premiats amb 180.000 euros i els va ingressar en un banc de Barcelona, segons ha publicat 'El Mundo'. 

 

La sospita, però, arriba en veure que dies després, el mateix Jordi Pujol Ferrusola va treure 200.000 euros en efectiu d'un compte d'Andorra, una quantitat sobre la qual veuen indicis de què seria la compra dels bitllets i la comissió al propietari. 

Van tardar 24 dies a cobrar el premi

El rotatiu explica que els investigadors han fet la troballa mentre rastrejaven els dipòsits de l'exparella en relació al finançament de les campanyes electorals de Convergència Democràtica de Catalunya. 

 

Durant l'investigació, els agents van descobrir que Mercé Gironés va anar el 15 de juny del 2004 a una sucursal de Fibanc a Barcelona amb tres dècims del número 75.113, els quals van sortir premiats al sorteig del 22 de maig del mateix any. 

 

El que ha cridat l'atenció i ha posat en alerta la UDEF és que l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola tardés «24 dies» a cobrar el premi, quan normalment els premis es van a cobrar immediatament. 

 

Relació amb «finançament il·lícit de CDC»

No obstant això, i malgrat que l'operació presenta similituds amb la pràctica habitual de blanqueig de dècims de loteria, la UDEF lamenta que, com a conseqüència del temps que ha passat, existeixin dificultats a l'hora d'investigar els fets.

 

Així doncs, els investigadors consideren necessari que Jordi Pujol Ferrusola expliqui quin us va fer d'aquells 200.000 euros, ja que la policia creu que «en ser una quantitat tan gran de diners ho hauria de recordar». 

 

Finalment, l'informe recorda que l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola va portar els diners del premi a una sucursal de Fibanc, «l'entitat escollida per dur a terme la presumpta operativa de finançament il·lícit de Convergència Democràtica de Catalunya». 

Més notícies de la categoria Política