La Policia Nacional carrega contra els piquets a Barcelona i els desallotja a la força

Els agents s'han trobat amb un grup de persones que tallaven la Gran Via i no els deixaven passar

Avui, 8 de novembre, alguns sindicats com Intersindical-CSC o organitzacions com Òmnium Cultural i l'ANC convocaven una nova vaga general a Catalunya, aquest cop amb motiu de l'empresonament d'Oriol Junqueras i els consellers de la Generalitat.

Com en totes les vagues diversos piquets han sortit al carrer per impedir arribar a la feina a aquells que anaven a treballar. A Barcelona, un grup s’ha situat a la Gran Via, entre els barris del Clot i la Verneda.

Els piquets han tallat la carretera amb tanques i seient al mig de la calçada. El moment de tensió ha arribat quan un furgó de la Policia Nacional ha volgut circular per la zona.

Com es pot veure al vídeo recollit per ‘La Vanguardia’, els agents no han dubtat en baixar del vehicle i desallotjar als presents amb força fins que han aconseguit fer passar els vehicles.

Aquesta imatge s’ha anat repetint per tota Catalunya al llarg del dia. Aquest matí els Mossos d’Esquadra han hagut de treure a la força els piquets que tallaven la Plaça Cerdà a Barcelona.

A Girona, els Mossos també han intentat impedir el pas dels piquets a l’estació de l’AVE creant un cordó policial. Finalment s’han vist sobrepassats i han hagut de cedir.

Una vaga sense el suport dels grans sindicats

Tot i que aquesta vegada, l'aturada no ha comptat amb el suport dels grans sindicats com CCOO o UGT, aquestes associacions sí que han convocat i s'han sumat a aquells actes que estan fora de «l'àmbit laboral».

El secretari de CCOO a Catalunya explicava en declaracions per 'El Periódico': «No hem de portar el conflicte a l'àmbit de treball quan la tensió es produeix en l'àmbit polític». El seu homòleg a UGT afirmava: «És una vaga més política que laboral, tot i que s'han de respectar tots els posicionaments».


Comentaris

envia el comentari