La Policia Nacional denuncia «jornades exhaustives» i precarietat en l'operatiu a Catalunya

El sindicat Jupol lamenta que, paral·lelament, no es remunerin les hores extraordinàries

Imatge de la Policia Nacional a l'aeroport
La Policia Nacional denuncia precarietat en l'operatiu a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Agents de la Policia Nacional denuncien «jornades maratonianes» de «més de 17 hores diàries» amb «tan sols cinc hores de descans efectiu abans de tornar al servei», segons informa 'El Español'. Arran les protestes independentistes per la «duresa» de la sentència del Suprem, els carrers s'han omplert de manifestants i, alhora, de policies que han rebut ordres de detenir i evitar les incidències. Així mateix, lamenten la precarietat respecte als descansos i la remuneració —suposadament inexistent— per hores extres. 

«Volem denunciar aquesta situació davant la Direcció General de Policia i el ministeri de l'Interior», avança José María García, secretari general del sindicat Jupol de la Policia Nacional, en nom dels agents afectats. En la mateixa línia, lamenta les «jornades abusives» que enfronten els agents. Cal sumar-hi també «el desplaçament des de Barcelona, on desenvolupen el seu operatiu, fins a Tarragona, on han instal·lat la seva base d'operacions». 

Expressen així, a partir de les declaracions de García, la seva indignació durant els fets que van tenir lloc ahir dilluns i que, previsiblement, continuaran durant tota la setmana. El representant de Jupol demana a la Direcció del cos que «garanteixi a tots els policies destinats aquests dies en aquests operatius la retribució de les hores com les hores extraordinàries». 

Volen que es mobilitzin més efectius

Paral·lelament, proposen una solució per frenar les cassolades i els 'escraches' davant les casernes i els centres de descans dels agents: mobilitzar més efectius. «Hi ha empreses a Catalunya que estan donant fins a 3 dies de vacances als seus treballadors que vulguin acudir a les manifestacions independentistes aquests dies», un fet augmenta, segons el sindicat, la presència de manifestants als punts més calents. 

Reclamen un reconeixement

Finalment, en la missiva, reclamen que es reconegui amb el «Distintiu Blanc» als agents destinats aquests dies a Catalunya i a l'operació Copèrnic. 

També et pot interessar...


Comentaris
Joan
Si no les parece bien que lleguen se vaya a currar a la obrs

envia el comentari