IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Policia Nacional demana a Interior que es rellevi primer als antidisturbis que estan allotjats en el vaixell de Piolín de Barcelona

Els sindicats demanaran al Ministeri el canvi d'agents de la UIP que ja fa tres setmanes que són fora de casa destinats a l'Operació Copèrnic

Imagen de uno de los barcos utilizados por la policía.
Imatge del vaixell del Piolín on resideixen els agents. | Twitter

Durant els propers dies, els cinc sindicats que s'encarreguen de representar a la Policia Nacional plantejaran al Ministeri d'Interior que comencin, al més aviat possible, els relleus als agents de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP o antidisturbis) desplaçats durant aquestes tres últimes setmanes a Barcelona dins de l'Operació Copèrnic. Segons revela 'El País', les organitzacions consideren que aquesta mesura és fonamental per evitar «tensions» entre els policies, sobretot entre aquells allotjats en els tres vaixells que estan atracats en els ports de Barcelona i Tarragona.

A més, els sindicats apunten que s'ha de prioritzar a tots aquells policies que dormen en les cabines del 'Moby Dada', el conegut creuer per portar pintat a Piolín en el seu casc. Actualment, Interior manté desplaçats a Catalunya a més de 5.500 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil en suport a la plantilla de 6.000 agents que tots dos cossos manté de manera permanent en aquesta comunitat. Una altra cosa que exigeixen és la informació sobre la compensació en dies lliures prevista per als antidisturbis desplaçats a Catalunya, als quals Interior manté des del passat 20 de setembre amb la seva jornada laboral «suspesa».

També cal afegir que la nota interna dels sindicats destaca que els antidisturbis que han romàs en les seves plantilles de destinació també estan realitzant molts més serveis dels habituals, la qual cosa els ha obligat a ampliar la seva jornada laboral de forma significativa. Per això mateix, comuniquen que reclamaran «una compensació econòmica» per «serveis extraordinaris» per als agents de la UIP.


Comentaris

envia el comentari