Els policies enviats a Catalunya, al límit

Agents denuncien l'assetjament des del carrer però també des de les institucions

La Policia Nacional durant les protes post-setnència
Els agents denuncien la situació d'assetjament viscuda a Catalunya | Catalunya Diari

Des de l'inici del procés independentista, els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil porten denunciant la pressió a la qual estan sotmesos a Catalunya. Casserolades als hotels i casernes, crits en les protestes de 'Fora les forces d'ocupació', tot, denuncien, forma part d'una «pla de fustigació» de l'independentisme per expulsar-los de Catalunya, segons explica 'El Español'. 

Els policies expliquen que viuen situacions d'assetjament als seus domicilis i a les escoles dels seus fills que han empitjorat arran de la sentència. «Ja no podem dir quina és la nostra professió», diuen alguns dels agents residents a Catalunya. Aquests parlen de dos mètodes de pressió: la via institucional i les accions i protestes al carrer.  

Temor que torni la violència

Tot i la relativa tranquil·litat de les darreres setmanes, ja es tem per un repunt de possibles accions violentes els pròxims dies. I és que a més de la convocatòria de Tsunami Democràtic pel clàssic, estan preocupats per l'aparició de 'Lliris de foc', un nou grup independentista que ha cridat a «tornar a incendiar» els carrersde Catalunya i que defensa que «l'emancipació es guanya i no es negocia»

La por que tornin a veure imatges semblants a les de finals d'octubre es veu reforçada per la manifestació que han convocat el 25 de desembre davant a les 18.30 hores a la prefectura de la policia de Via Laietana. Aquest nou grup ha cridat a demanar al Tió «un buf nou i un casc de bicicleta, unes ulleres de protecció, un punter làser i una mascareta». 

Falta de suport institucional

Per aquest motiu, representants dels sindicats lamenten «l'abandonament institucional» que viuen els seus companys. Denuncien que la situació és «insostenible» davant l'assetjament que viuen ells i les seves famílies i per això demanen equiparar-los amb els drets que tenen els policies desplegats al País Basc.

 

També et pot interessar...


Comentaris
Paco
Que se larguen de una puta vez .

envia el comentari