La Policia Nacional desplegada a Catalunya, hi passarà el Nadal

El dispositiu policial de reforç es prorroga fins al 31 de desembre

Agents antiavalots dels Mossos i de la Policia Nacional bloquejant l'accés a un carrer a Barcelona el 21 d'octubre
Agents antiavalots dels Mossos i de la Policia Nacional treballant conjuntament en els aldarulls de Barcelona | Cedida

La Direcció de la Policia Nacional ha comunicat que el dispositiu de reforç enviat per reprimir les accions de protesta arran la sentència del procés es mantindrà fins al dia de Cap d'Any i que per tant, els agents passaran el Nadal a Catalunya, segons recull 'El Español'.

El Govern ha pres aquesta decisió després que s'hagin allargat les jornades de protesta i amb la intenció d'assegurar-se un dispositiu de seguretat durant una senyalada data al calendari: la celebració del Clàssic, a Barcelona, que enfrontarà el Barça i el Madrid el pròxim 18 de desembre. També vol mantenir el dispositiu davant la constitució d'un nou Govern a La Moncloa.

Antidisturbis de la Policia Nacional actuant durant els aldarulls a Girona el 19 d'octubre
Antidisturbis de la Policia Nacional actuant durant els aldarulls a Girona | Cedida

Les remuneracions, un punt de fricció entre la directiva i el sindicat

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha fet publicat un esborrany inicial on s'especifica les remuneracions i descansos que tenen els agents desplegats a Catalunya. Unes xifres que suposen un punt de fricció entre la Direcció del Cos i el sindicat, ja que els agents reclamen unes remuneracions més elevades. 

Malgrat que les remuneracions són similars entre Guàrdia Civil i Policia Nacional, la SUP sosté que el Cos Nacional de Policiaestà exposat a situacions més crítiques, ja que van estar al costat dels Mossos d'Esquadra durant els disturbis, mentre que la majoria de les intervencions que fa la Guàrdia Civil se centren a protegir infraestructures crítiques. 

També et pot interessar...


Comentaris
Ana
Qué marxin!!! Aquí no els volem!!!
Maria
No si aquí nunca quieren a nadie hasta que se les necesita... sigui mossos o sigui el cos de seguretat que sigui...
Andreu
Que es quedin,pero tot l'any. Necessitem la policía Per garantir els drets de la gent normal i combatre els nazis independentistas.Gràcies Policía .

envia el comentari