Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la Policia Nacional a l'aeroport

Més Policia Nacional a les fronteres entre Espanya i França per l'acte de Puigdemont

S'activaran agents uniformats, però també antidisturbis i d'altres de paisà

Imatge de la Policia Nacional a l'aeroport
La Policia Nacional, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

La Policia Nacional incrementarà la seva presència a les fronteres administratives entre Espanya i França en les properes hores. És la resposta del cos a l'acte que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí celebraran aquest dissabte, 29 de febrer, al Parc de les Exposicions de Perpinyà i que provocarà el desplaçament de gairebé 100.000 persones fins a la capital de la Catalunya Nord, segons l'organització.

Més agents a les fronteres

Així doncs, s'espera més presència de Policia Nacional de la que és habitual als dos principals accessos a França per arribar a Perpinyà: els de l'AP-7 i l'N-II a la Jonquera. També, però, se'n situaran a un altre pas secundari i que, a més, queda més desplaçat de la capital de la Catalunya Nord: el de l'N-260 entre Portbou i Cervera de la Marenda.

De fet, ja no existeixen  fronteres  com a tals entre tots dos països, però els agents se situaran als límits administratius i admeten que hi haurà més controls aleatoris dels habituals, si bé no reconeixen cap desplegament extraordinari: parlen senzillament d'un reforç a causa de la quantitat de desplaçaments que es preveuen en poques hores.

Agents antidisturbis, de paisà i d'uniforme

A banda dels agents habituals que s'ocupen dels passos fronterers de la Jonquera i Portbou, pujaran fins a aquests dos punts de l'Alt Empordà efectius d'altres Unitats d'Intervenció Policial (UIP), bàsicament des de Barcelona. A més, també se sumaran al dispositiu agents de les brigades provincials d'informació a Catalunya, és a dir, efectius de paisà que arrodoniran la seguretat als passos fronterers entre Catalunya i França.

També et pot interessar...