Els policies nacionals desplegats a Catalunya passaran el Nadal a casa

La intenció és que marxin just després de la disputa del Clàssic

Diversos manifestants aplaudint els agents de la Policia Nacional a Barcelona
Diversos manifestants aplaudint els agents de la Policia Nacional a Barcelona | Cedida

Encara que la tensió als carrers de Catalunya s'ha reduït molt respecte a les dues o tres setmanes post-sentència, la Policia Nacional té la intenció de mantenir l'actual desplegament uns dies més. I és que, segons 'El Confidencial Digital',  els antiavalots no marxaran de Catalunya fins que s'hagi disputat el partit entre Barça i Madrid, davant la previsió que la protesta convocada per Tsunami Democràtic sigui massiva.

En un primer moment, s'havia anunciat que el dispositiu 'Ícar' s'allargaria fins al 31 de desembre, però sembla que la retirada es podria avançar. La data que s'estudia seria el 20 de desembre, dos dies després del Clàssic. Pel dia del partit, s'estaria preparant unes àmplies mesures de seguretats, que no acaben d'agradar a un dels equips implicats.  

Queden 500 agents desplegats 

Davant les possibles reaccions violentes a la sentència del procés, el Ministeri de l'Interior va enviar a Catalunya uns 3.000 agents de la Unitat d'Intervenció Policial al mes d'octubre. Dos mesos després, el seu nombre, però, s'ha reduït considerablement. 

Queden actualment vuit grups operatius d'aquest cos antiavalot que se sumen als dos que tenen presència continua a territori català. Aquests 500 agents hauran de coordinar-se el pròxim 18 de desembre els membres de l'ARRO i la BRIMO dels Mossos d'Esquadra per garantir la disputa del partit i que es produeixi un nou ajornament.  

També et pot interessar...


Comentaris
toni
segur???

envia el comentari