Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un policia assegura que va colpejar un home amb el peu l'1-O per «apartar-lo»

L'home ha dit que va ensopegar amb alguna cosa i per no perdre la resta d'agents va apartar el manifestant, que estava a terra, amb el peu

Imatge d'arxiu dels manifestants i els policies el passat 1-O a Catalunya.
Imatge d'arxiu dels manifestants i els policies el passat 1-O  | CatalunyaDiari.cat

 

L’actuació dels agents de la Policia Nacional a Catalunya durant la tensa jornada de l’1-O va ser molt criticada, moltes persones van considerar que es va utilitzar la violència d’una forma que no s’hauria d’haver fet. Alguns dels agents que hi van participar estan sent investigats per les seves accions i aquest dilluns, un dels policies de la Brigada Provincial d’Informació,ha admès haver donat una puntada de peu a un ancià.

Segons les seves paraules, ho va fer per «apartar-lo» i poder entrar a l’escola Pia del barri de Sant Antoni de Barcelona. L’agent ha declarat que estava seguint els seus companys per acudir a retirar unes urnes quan va mig ensopegar amb alguna cosa que hi havia a terra, part del mobiliari urbà, i per no distanciar-se i perdre els agents a qui seguia va apartar l’home d’aquesta forma.

Aquest agent està sent investigat pel jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, i aquest mateix dilluns ha sigut interrogat i ha declarat que sí que va donar una puntada de peu a l’home, tot i que només ha respost les preguntes del magistrat, la fiscalia i la seva defensa.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Altres agents també han declarat aquest dilluns per l’1-O

Han estat 6, en total, els agents que han estat interrogats. Un d’ells declarava per, suposadament,  haver arrencat parcialment l’orella a un votant. L’home, però, ha negat els actes dels quals se’l culpa afirmant que ell no va arrossegar l’home per l’orella per fer-lo fora d’una escola.

La Policia Nacional carregant contra els manifestants durant la jornada de l'1-O
La Policia Nacional va carregar contra els manifestants durant la jornada de l'1-O   | CatalunyaDiari.cat

 

Tres agents més han declarat en relació al cas de Roger Español, el manifestant que va perdre la visió d’un ull després de rebre l’impacte d’una pilota de goma. Els tres han declarat que es trobaven a la vorera contrària al ferit justificant que no van ser ells els autors del tret amb la bola.

Un altre agent està sent investigat també, en aquest cas per donar una puntada de peu a una persona a l’estèrnum. Segons la seva versió, el que va fer va ser apartar-lo amb el genoll per mantenir la distància de seguretat. A més, ha assegurat que les lesions que va tenir l’home podrien ser degudes a un cop de colze de qualsevol altre policia.