URGENT

🚨 Catalunya suma 1.042 nous casos de Covid-19 i els morts es disparen

Els policies i guàrdies civils desplegats a Catalunya comencen a retirar-se

El Ministeri d'Interior els hi ha donat permís per tornar a casa i descansar, tot i que han d'estar totalment disponibles per tornar si es dona el cas

Vaixell on estan allotjats els polícies a Barcelona
Vaixell on estan allotjats els polícies a Barcelona | Cedida

Els policies nacionals i guàrdies civils que porten des d'abans de l'1 d'octubre desplegats a Catalunya, estan tornant a poc a poc a les seves destinacions d'origen, segons informa 'El Confidencial'. El Ministeri d'Interior els hi ha donat permís per tornar a casa i descansar, tot i que oficialment continuen en comissió de servei. Aquests primers agents que abandonen Catalunya estaran rellevats per nous efectius, segons explica el Ministeri d'Interior: «Interior ha iniciat la segona fase de relleus pel descans de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil». Des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils, han volgut deixar clar que, per la seva part, aquesta mesura «es tracta d'una fi de comissió, no d'un descans, per la qual cosa es dóna per finalitzat la seva comesa a la comunitat autònoma».

«AUGC celebra aquest inici del retorn a la normalitat de companys que feia més d'un mes que estaven fora dels seus llocs habituals de treball i residència, allunyats de les seves famílies i vivint, en molts casos, en condicions deficients», han explicat des de la citada associació. Per la seva banda el Ministeri ha explicat en un comunicat que: «Des del punt de vista de la seguretat, els departaments de la Generalitat tenen coberts els serveis necessaris per al seu normal funcionament, especialment el cos dels Mossos d'Esquadra, que realitza el seu acompliment amb total normalitat».

Sobre la duració del dispositiu desplegat a Catalunya, el Ministeri explica que continuarà fins a «la celebració de les pròximes eleccions autonòmiques» d'acord amb les mesures que va aprovar el Senat quan va aplicar l'article 155 de la Constitució Espanyola. «Els agents de les forces i cossos de seguretat de l'estat estan treballant amb obstinació a Catalunya al servei de la democràcia espanyola i el restabliment de la normalitat institucional, demostrant, en definitiva, la seva capacitat d'estar a l'altura de les exigències del nostre estat de dret en un moment històric», asseguren des de l'Estat.

Finalment el comunicat conclou donant les gràcies als agents desplaçats per la seva feina: «Aquesta labor està exigint l'esforç de policies nacionals, guàrdies civils i les seves famílies, que han rebut el reconeixement dels espanyols, motiu pel qual els agents se senten satisfets en comprovar com el seu treball exemplar és valorat en qualsevol racó del nostre país».


Comentaris

envia el comentari