Policies locals de Mataró amenacen independentistes: «Doneu-me metralladores i s'acaba el problema»

El consistori de la capital del Maresme ha obert un expedient per recopilar tota la informació
Policies locals de Mataró: «Doneu-me un parell de metralladores i s'acaba el problema» | El Periodico

 

Agents de la Policia Local de Mataró van proferir greus amenaces contra el moviment independentista la nit del passat 15 d'octubre. A través d'un grup de WhatsApp on hi ha el 70% de la plantilla de policies de la capital del Maresme, diversos agents clamaven per agafar les armes i «anar contra tots els independentistes».

 

La gravetat dels fets s'incrementa tenint en compte que la conversa, treta a la llum per 'El Periódico', va tenir lloc en plenes mobilitzacions en contra de la sentència del procés, quan, suposadament, aquests agents havien de vetllar pels ciutadans que es manifestaven pels carrers i places de la seva ciutat.

 

«Neteja ètnica d'independentistes»

La conversa deixa anar algunes demandes pròpies de col·lectius d'ultradreta, amb crides a la «neteja ètnica d'independentistes», la intervenció de l'exèrcit, la possibilitat que hi hagi víctimes per tal d'erradicar els aldarulls i la detenció del president de la Generalitat, entre d'altres.

 

Cal dir però, que un grup minoritari d'agents van retreure l'actitud als seus companys i com es pot veure en la mateixa conversa, els van recordar que com a agents de seguretat havien de ser imparcials, afegint que «ningú vol que hi hagi aldarulls però hi ha hagut insults, faltes de respecte a altres persones».

 

Policies locals de Mataró: «Neteja ètnica d'independentistes i esgarrapacristos ja» | El Periodico

 

L'Ajuntament de Mataró obre un expedient

Segons ha informat el mateix mitjà, el consistori de la capital del Maresme ha obert un expedient per recopilar tota la informació possible sobre les converses de WhatsApp i les actituds dels agents. En aquest sentit, anuncien que en cas que fos necessari «portarien les actuacions que s'estimessin oportunes», si bé defensen «l'objectivitat i la neutralitat amb què els membres de la policia local de Mataró duen a terme les seves actuacions».

 

 

També et pot interessar...