Els policies no poden accedir amb armes als col·legis electorals

Així ho ha confirmat la Junta Electoral Central (JEC), que també destaca que els agents en actiu no són elegibles per a les meses electorals

Els policies en actiu no poden ser elegits membres de mesa electoral, ni tampoc accedir a un col·legi amb armes
Els policies en actiu no poden ser elegits membres de mesa electoral, ni tampoc accedir a un col·legi amb armes | Laia Solanellas

La Junta Electoral Central (JEC) ha confirmat que els policies en actiu no poden ser elegits com a membres de les meses electorals i que tampoc és possible entrar en els col·legis amb armes ni instruments susceptibles de ser utilitzats com a tals.

«Els policies no poden accedir amb armes als col·legis electorals

El Comitè Regional de Catalunya de la Confederació Espanyola de Policia havia consultat a l'organisme arbitral sobre l'exempció de formar part d'una mesa electoral dels agents en actiu i de la possibilitat que, de ser nomenats membres de taula, poguessin portar la seva arma de foc.

En la seva reunió d'aquest dimecres, la Junta Electoral ha donat resposta a aquesta consulta recordant que la Llei orgànica del Règim Electoral General considera «inelegibles» als membres de la Policia si es troben en actiu, la qual cosa és per si mateix «causa justificada» per a no formar part d'una mesa electoral.

Així mateix, en el seu acord la Junta deixa clar que la legislació electoral assenyala que «ningú pot entrar en el local de la secció electoral amb armes ni instruments susceptibles de ser usats com a tals», afegint que «el president ordenarà la immediata expulsió dels qui infringeixin aquest precepte».

També et pot interessar...


Comentaris
Concha Pleguezuelo Rúbies
En el meu colegi electoral, que com sempre ha estat al Casal del barri i que està al devant de l'Eslola "La Muntanyeta, hem vist un policia amb la pistola a la seva funda.

envia el comentari