Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rubalcaba

La política espanyola acomiada Rubalcaba a la capella ardent al Congrés

Els principals líders dels partits, els reis d'Espanya, les màximes autoritats de l'Estat i el món socialista acompanyen la família

Rubalcaba
Rubalcaba ha mort aquest divendres a l'hospital Puerta de Hierro de Majadahonda a causa d'un ictus| CatalunyaDiari.cat

 

Els màxims representants de la política espanyola passada i recent han acomiadat aquest divendres Alfredo Pérez Rubalcaba a la capella ardent que s'ha instal·lat al Congrés dels Diputats.  Per aquest punt han passat els reis Felip VI i Letícia, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els expresidents Mariano Rajoy i José Luis Rodríguez Zapatero però també companys de trajectòria política durant la seva etapa com a secretari general del PSOE i vicepresident i ministre dels governs de González i Zapatero.

També els líders dels principals partit com PP, Cs i Podem. Tots han coincidit en destacar la vocació de servei públic de Rubalcaba i l'han situat com una persona «imprescindible» per al socialisme espanyol i per a la política. Rubalcaba ha mort als 67 anys per un infart cerebral.

El líder del PP, Pablo Casado, ha expressat el condol en nom de la seva formació. «Rubalcaba ha estat una persona imprescindible per al socialisme espanyol i una persona molt estimada pel seu partit», ha dit Casado, que ha mostrat el seu «respecte» i ha transmès el condol a la família. 

 

  

Comiat amb tots els honors

Rubalcaba
La mort de Rubalcaba ha coincidit amb el primer dia de campanya per a les eleccions del 26 de maig | CatalunyaDiari.cat

 

El fèretre de Rubalcaba ha entrat al Congrés dels Diputats per la porta dels Lleons, reservada només per a ocasions especials com els actes on participen els reis d'Espanya. Guàrdies civils i policies espanyols vestits de gala l'han entrat a pes a les seves espatlles.

La capella ardent s'ha instal·lat al saló de passos perduts i també estarà oberta dissabte de les nou del matí a les dues de la tarda. La mateixa capella s'ha instal·lat anteriorment per acomiadar expresidents com Adolfo Suárez i Calvo Sotelo o l'any passat amb la mort de l'expresident de la cambra baixa, Manuel Marín. 

  

  

El fèretre estava cobert amb la bandera espanyola i amb la del PSOE, i també han deixat sobre d'ells unes roses vermelles. El taüt és auster i no llueix cap crucifix.  L'enterrament de Rubalcaba serà aquest dissabte a les cinc de la tarda en una cerimònia íntima al cementiri de Majadahonda, on també estan enterrats els seus pares. 

 

  

30 anys dedicat a la política 

Rubalcaba ha mort aquest divendres a l'hospital Puerta de Hierro de Majadahonda, on havia ingressat dimecres al vespre després de patir un infart cerebral. Tenia 67 anys i s'havia retirat de la política el 2014. Des de llavors, impartia classes de Química Orgànica a la Universitat Complutense de Madrid. 

  

  

La mort de Rubalcaba ha coincidit amb el primer dia de campanya per a les eleccions del 26 de maig. Els principals partits espanyols (PSOE, PP, Cs i Podem) han suspès els actes de campanya. 

També et pot interessar: