La Guàrdia Civil investiga viatges de la Generalitat per possible malversació

Tot estaria relacionat amb la creació i implementació de l'Agencia Tributària Catalana, durant el Govern de Carles Puigdemont
Pere Aragonès i Lluís Salvadó són dos dels càrrecs que van participar en aquests viatges  | cedida

 

Un informe arribat al jutjat de Barcelona, instructor de la causa pels preparatius de l'1-O i la creació de les denominades estructures pròpies de l'Estat, deixa reflectit que la Guàrdia Civil està investigant ara alguns viatges de membres de la Generalitat suposadament relacionats amb la creació i implementació de l'Agencia Tributària Catalana.

 

Segons el text, la Guàrdia Civil investiga desplaçaments d'alts càrrecs i responsables d'àrea de la Conselleria de Vicepresidència, Economia i Hisenda, fets entre l'octubre de 2016 i gener de 2017, durant el Govern de Carles Puigdemont. Els viatges haurien estat pagats amb diners públics pel que es considera que podrien constituir un delicte de malversació de cabals públics.

 

La Guàrdia Civil ha explicat al seu escrit que l'objectiu de tota la investigació és aconseguir saber quin va ser la despesa pública feta pel Govern en els darrers anys per la creació i desenvolupament de l'administració tributària catalana pròpia en vista d'una possible independència.

Viatges a diferents capitals europees

L'informe escrit per la Guàrdia Civil detalla ara quins haurien estat aquests viatges que s'han d'investigar. Es tracta de desplaçaments a Irlanda, Flandes, Londres, Noruega i Eslovènia, fets, entre altres persones per Pere Aragonès, actual vicepresident de la Generalitat, l'exsecretari d'Hisenda Josep Lluís Salvadó i la directora general d'Anàlisis Natàlia Mas Guix.

 

Amb l'objectiu d'esbrinar quina és la quantitat exacta de diners públics fets servir per la Generalitat per aquest fi, la Guàrdia Civil ha demanat al jutge que sol·liciti a la Generalitat tota la documentació pertinent sobre tals viatges, com el cost, la memòria justificativa dels motius de la seva realització i la funció de cada persona que hi va anar.

 

A més, també es considera que les despeses més importants en la creació i implementació de l'Agencia Tributària Catalana es van poder fer en lloguer d'oficines i equipament, en la creació de sistemes informàtics propis i en el personal utilitzat. Tot això és part del que s'està investigant.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris