Els polítics catalans ingressen a les presons d'Estremera i Alcalá Meco

Rull, Turull i Romeva han estat traslladats a Estremera, mentre que Forcadell i Bassa a Alcalá Meco

La notícia de l’empresonament dels caps del procés aquest divendres, 23 de març, ha caigut com una llosa sobre el sobiranisme. Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa han sortit al punt de les nou del vespre del Tribunal Suprem i, minuts després, han arribat a les seves respectives presons

Cal esmentar, d'altra banda, que els polítics han estat separats per sexes. Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva ingressen a la presó d'Estremera —on també hi són Oriol Junqueras i Joaquim Forn— i Dolors Bassa i Carme Forcadell han estat traslladades a la presó de Alcalá Meco. 

Presó incondicional per Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa

Pablo Llarena ha argumentat que efectua el decret de presó incondicional perquè creu que hi ha reiteració delictiva i risc de fuga dels cinc processats.

El magistrat els ha citat avui al punt de dos quarts de deu del matí. Després de més de tres hores de declaració, el jutge els ha permès sortir durant dues hores i els ha tornat a citar a les cinc de la tarda.

Després d’una hora i mitja d’incertesa, finalment, el jutge ha acabat decretant la presó incondicional pels cinc caps del procés sobiranista català.

Marta Rovira ha marxat avui a Suïssa

La notícia ha saltat a primera hora d’aquest divendres, 23 de març. La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, no s’ha presentat avui davant el Tribunal Suprem mentre centenars de periodistes esperaven la seva arribada. 

En una carta que la número dos d’Esquerra Republicana ha publicat hores després de la seva no compareixença al Suprem, Rovira ha assegurat estar trista i ha denunciat que la seva «llibertat d'expressió» està sent «censurada per uns tribunals que intimiden i apliquen, descaradament, criteris polítics».


Comentaris

envia el comentari