Els exconsellers empresonats podrien haver-se vist afectats per una trama delictiva de carn en mal estat

Josep Rull ja va denunciar que «el menjar era molt flatulent»

Jordi Turull i Josep Rull, tots dos empresonats fa uns mesos a Estremera
Jordi Turull i Josep Rull, tots dos empresonats fa uns mesos a Estremera | Cedida

Josep Rull va parlar ja fa temps, un cop va sortir de la presó, de la seva experiència al centre d'Estremera al que va ser empresonat amb Jordi Turull. De la seva estada allà no va tenir paraules gaire positives, de fet, pràcticament tot el que va dir en referència a la presó va ser prou negatiu.

Una de les coses de les quals més es va queixar, en una entrevista a Catalunya Ràdio, va ser del menjar. Fins i tot va arribar a dir que per culpa de la qualitat del menjar havia sortit del centre penitenciari amb la boca plena de llagues.

Ara s'ha descobert que potser els dos polítics catalans empresonats a Estremera, així com d'altres que es trobaven a altres presons espanyoles, podrien haver estat víctimes d'una xarxa delictiva de productes carnis que els venia en mal estat a les presons afirmant que era carn fresca.

Carn en mal estat per les presons espanyoles

Fa poc s'ha destapat una gran trama de frau alimentari a Espanya que està sent investigat per un possible delicte massiu contra la salut pública. Es tracta d'una xarxa delictiva que aconseguia diferents tipus de carns de supermercats espanyols, aquelles peces en mal estat que havien de ser destruïdes i les aprofitava per vendre-les a les diferents presons.

El que feien era desviar aquests productes cap a les seves instal·lacions per tractar-los i que semblés que era carn fresca. Un cop fet això ho tornaven a etiquetar tot i ho portaven als centres penitenciaris. Tots els centres d'Espanya podrien haver-se vist afectats excepte els de Catalunya i Balears.

Els productes van ser trobats en unes naus industrials d'Extremadura i Valencià, tot i que la seu de l'empresa, Porkytrans, es troba a Múrcia. Tenien, fins i tot, larves de mosques, grans quantitats de floridura i fins i tot mossegades d'alguns animals com ratolins.

Josep Rull ja es va queixar de problemes pel menjar

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat ja va denunciar que «el menjar era molt flatulent». Com a exemple va posar el d'unes hamburgueses, «estaven tan cremades que se'm va trencar la forquilla» va afirmar. «M'ha fet patir molt: vaig sortir amb la boca plena de llagues», va arribar a assegurar.

Institucions penitenciàries ja havia alertat de la mala qualitat del menjar a la distribuïdora en diverses ocasions i com que les seves queixes no eren preses en consideració, van acabar rescindint el contracte. Ara els fets encara s'estan investigant.


Comentaris

envia el comentari