«Pluralitat», el grup de WhatsApp de l'unionisme abans de l'1-O

Eva Granados ha revelat que dirigents socialistes, del PP, de Ciutadans i dels comuns tenien un grup de WhatsApp per «exigir el pluralisme democràtic i el respecte dels drets parlamentaris»
Iceta, en una imatge d'arxiu
Iceta, en una imatge d'arxiu | PSC

La informació l’ha tret a la palestra Eva Granados, la portaveu del PSC, quan ha parlat per primera vegada de l'existència d’un grup de WhatsApp que compartirien membres dels diferents partits unionistes del Parlament de Catalunya abans de l'1-O. Entre els que haurien format part d’aquest grup de la popular aplicació es troben dirigents socialistes, així com dirigents de Ciutadanos, del PP i de Catalunya Sí que es Pot.

 

El grup es va crear la passada legislatura i l’objectiu d'aquest, segons explicava la portaveu socialista, era el «d'exigir el pluralisme democràtic i el respecte dels drets parlamentaris», especialment davant de plens coms els que van tenir lloc el 6 i el 7 de setembre. Granados creu que, en aquella ocasió, els grups independentistes haurien actuat amb «autoritarisme».

 

Les declaracions de la portaveu socialista s’emmarquen dins la ponència: «Els fets del 6 i 7 de setembre». La reunió, en aquest sentit, tenia com a pal de paller fer balanç de la situació a Catalunya un any després que el Parlament aprovés la llei del referèndum i de desconnexió. 

 

Joan Coscubiela, membre del grup de Whatsapp

Entre les persones que formaven part d’aquest grup de Whatsapp anomenat «Pluralitat» hi havia Joan Coscubiela. Aquest, així mateix, va demanar durant lla conferència que s’analitzés en termes de futur el que va passar fa un any: «Tot plegat es va convertir una gran il·lusió col·lectiva de molta gent en una gran ficció política».

 

Coscubiela, d'altra banda, també ha revelat en aquesta ponència que la presó provisional «s’està aplicant de forma abusiva» i que el delicte de rebel·lió «no s’aguanta».

 

Arrimadas i Iceta, després d'una entrevista a TV3
Arrimadas i Iceta, junts al grup de Whatsapp | CatalunyaDiari.cat

 

 

Iceta insta a oblidar els retrets

Miquel Iceta va contestar a Joan Coscubiela demanant-i oblidar els «retrets retrospectius» i té la teoria de què cal un «consens sobiranista» per tal d’arribar a una estratègia nacional compartida.

 

Finalment, Joan Coscubiela ha tornat a insistir en aquest punt per explicar que Catalunya segueix «empantanada» i que les aigües catalanes estan «més putrefactes» que l'any passat, just abans de l'1-O i de la declaració unilateral d'independència.

 

 

 

 Comentaris

envia el comentari