Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lluís Caldentey, ex alcalde de Pontons, entregant la vara de batlle a Josep Tutusaus

Pontons, l'única alcaldia que manté el PP a Catalunya

JxCat es queda amb dos regidors i n'entra un dels independentistes de Pontons ens Importa

El PP mantindrà la majoria absoluta a Pontons, a l'Alt Penedès, tot i la jubilació de l'històric alcalde Lluís Caldentey, que governava còmodament des del 1999 i es va retirar fa uns mesos per motius de salut. El seu substitut, la seva mà dreta, Josep Tutusaus, ha obtingut quatre dels set regidors, els mateixos que tenia fins ara, mentre l'antiga CiU, ara Junts per Pontons, ha passat de tres a dos regidors, i els independents de Pontons ens Importa (PEI) han entrat amb un regidor. Així, el PP mantindrà l'única alcaldia que fins ara tenia a Catalunya.

Amb el 100% dels 311 vots escrutats i una participació del 79%, igual que el 2015, el PP ha obtingut 167 vots, el 54% del total, davant dels 169 que va obtenir el 2015 (56%), i contra els 86 de Junts (28%), que en va treure 133 (44%) el 2015. El PEI, primer cop que es presentava, ha obtingut prop del 20% dels sufragis, amb 55 vots.

A les europees guanyen els grups independentistes

Portons és un poble català amb 458 habitants i és l'únic municipi de Catalunya on governen els populars però, en canvi, a les eleccions generals i europees guanyen per majoria els grups independentistes. És per això que es considera que a les eleccions municipals realment el que es vota és la persona i no tant al partit en qüestió.

En el seu moment, Tutusaus va explicar que el secret perquè un poble independentista vulgui un alcalde popular i és no parlar de política: «Nosaltres no fem política, solucionem els problemes del poble». En aquest sentit afegia que «una cosa és el missatge que el partit dona a Espanya o a Catalunya i una altra la del poble».

També et pot interessar...