IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els populars catalans inclouran en el seu programa electoral incentius fiscals perquè les empreses tornin a Catalunya

Xavier García Albiol ha assegurat que afectaran els impostos autonòmics i locals

Xavier García Albiol prepara incentius fiscals perquè les empreses tornin a Catalunya
Xavier García Albiol prepara incentius fiscals perquè les empreses tornin a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

El Partit Popular català inclourà en el seu programa electoral un seguit d'incentius fiscals perquè les empreses que han marxat fora de Catalunya pel procés sobiranista tornin. Segons 'La Vanguardia', Xavier García Albiol ho va anunciar durant una trobada amb els periodistes a Madrid, on va assegurar que, com ja va dir Mariano Rajoy durant una trobada amb els empresaris catalans, el PP té com a prioritat que les companyies tornin. 

Afectarien els impostos autonòmics i locals

En aquest sentit, els populars pretenen que els incentius fiscals vagin d'acord amb les competències autonòmiques, i que afectin els impostos autonòmics i locals. Aquests incentius fins es materialitzarien en forma de bonificacions fiscals singulars per a les empreses que decideixin tornar, però no seran els únics, sinó que hi hauria també per a la resta de les empreses.

Per a Albiol són imprescindibles, tenint en compte la baixada de la facturació en tot el teixit industrial català. Els populars tampoc descarten organitzar algun acte electoral amb les empreses que han marxat, per informar-les sobre els avantatges de tornar. 

El líder dels populars catalans, a més, ha assegurat que el seu programa inclourà qüestions que «ni Ciutadans ni el PSC s'atreviran a abordar». En concret, Albiol cita tres apartats molt concrets: educació, audiovisual i seguretat. Ara bé, no ha volgut explicar quines seran les mesures que proposarà. 

Possible nova convocatòria d'eleccions

Finalment, el candidat popular també va assegurar que no descarta «un escenari de repetició d'eleccions», perquè creu que es podria produir un bloqueig en l'elecció del president per la diferència en les prioritats del PSC i el PSOE. Albiol considera que per al PSOE «no és prioritari arribar a acords amb els comuns i ERC», però el PSC sí que està disposat si els republicans renuncien a la unilateralitat. 

Encara que Miquel Iceta sempre ha defensat que no donarà suport a un Govern d'ERC, sí que pot abstenir-se i facilitar la seva investidura. En aquest sentit, Albiol creu que és preferible una nova convocatòria d'eleccions, perquè, si bé ERC renuncia a la «via ràpida de la independència», considera que no renuncia a la independència. Sobre un possible suport a la investidura d'Inés Arrimadas com a presidenta, ha evitat pronunciar-se, però ha reiterat que el PPC té «vocació de Govern».


Comentaris

envia el comentari