rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Els populars catalans proposen que hi hagi, com a mínim, una escola que doni classes en castellà a cada municipi

El govern espanyol va anunciar fa dies que tenia la intenció d'incrementar la presència del castellà a les escoles catalanes, però sense revelar com
El PP català proposa que a cada municipi hi hagi com a mínim una escola que ofereixi classes en castellà | Cedida

 

Fa dies que és el tema central del debat polític i social al nostre país: El govern espanyol té pensar modificar les normes de preinscripció escolar per oferir als pares la possibilitat d'escolaritzar els seus fills en castellà. Una proposta que ahir vam saber que va saltar al debat públic arran d'un petit error del secretari d'Estat d'Educació, però que ara ja sembla imparable. 

 

El que no acaba de quedar clar és com pensa l'executiu de Mariano Rajoy «garantir» el dret de les famílies a escollir el castellà en les escoles catalanes. Recordem que ni la polèmica llei LOMCE, que en un dels seus apartats deia que, si la Generalitat no garantia l'oferta en castellà a les escoles s'hauria de pagar un centre privat, ho va aconseguir.

 

Íñigo Méndez de Vigo té a la seva disposició una mica més de marge, però per poder incloure el castellà a l'oferta educativa catalana necessita un temps i uns mitjans que «actualment no té». La solució que proposa ara el PP català és que a cada municipi o zona d'escolarització hi hagi, com a mínim, un centre de Primaria i un centre de Secundaria públics, que ofereixin la possibilitat d'estudiar en els dos idiomes, més l'aranés a la Vall d'Aran. 

Les propostes dels populars catalans

El PP català també dona suport a la inclusió de la casella lingüística en l'imprès de preinscripció de les escoles que, si bé permetria conèixer les preferències de les famílies, per si sola no pot assegurar l'efectivitat del compliment del castellà a classe. La formació encara encapçalada per Xavier García Albiol també proposa «publicar» una llista amb «els centres plurilingües de cada municipi o zona d'escolarització», on s'indiquin les llengües emprades, i les matèries i els cursos afectats. 

 

Es tracta, segons informa 'El Mundo', de propostes que els populars catalans ja van presentar en una moció que es va portar l'any passat al Parlament, i que tan sols van rebre el suport de Ciutadans. Fonts del PP assenyalen que el «problema» es troba en la comunitat educativa nacionalista, que impedeix que «es compleixi la llei» perquè «són els mateixos centres els que elaboren el seu projecte lingüístic». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris