El portaveu de Merkel assegura que el cas de Puigdemont se solucionarà «sobre la base del dret espanyol»

L'expresident de la Generalitat va ser interceptat ahir per la policia alemanya

Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica
Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica | CatalunyaDiari.cat

La pilota és al terrat alemany. La justícia germànica haurà de decidir en els pròxims dies si contempla la legislació espanyola en el cas de Carles Puigdemont i fa cas a la petició de Pablo Llarena d’extradir a l’expresident de la Generalitat.

Puigdemont, de fet, ja ha fet nit a la presó alemanya de Neumünster —a 50 quilòmetres d’Hamburg— després d’haver estat interceptat per la policia alemanya, mentre tornava del seu viatge a Finlàndia.

És per això, que ara la justícia alemanya s’erigeix com una peça absolutament clau per a la resolució del futur de Puigdemont i, perquè no dir-ho, de la resolució de moltes de les esperances sobiranistes.

Steffen Seibert, portaveu de Merkel, valora la legislació espanyola

No són bones notícies per a Puigdemont. La credibilitat que diu tenir la llei espanyola Steffen Seibert, és un actiu que pot tornar-se en contra de Puigdemont. De fet, el cert és que existeixen una sèrie d’obstacles jurídics al codi penal alemany i que, de retruc, farien que Puigdemont no hagués de ser extradit a Espanya.

Tot i això, el mateix Seibert ha explicat aquest dilluns, 26 de març, que la policia alemanya no interferirà en les relacions que el govern d'Angela Merkel manté amb Espanya i ha defensat que el cas haurà de resoldre's «sobre la base del dret espanyol».

En aquest context, el mateix representant de Merkel ha destacat la credibilitat que li mereix la justícia espanyola exercida, en aquest cas, pel jutge Pablo Llarena. «Tenim la convicció i l’experiència diària que Espanya és un país on l’imperi de la llei existeix».

Steffen Seibert i Merkel, al congrés alemany
Steffen Seibert i Merkel, al congrés alemany | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont, interceptat per la policia d’Alemanya

Carles Puigdemont va ser detingut per les autoritats alemanyes quan passaven només quatre minuts d’un quart de dotze del migdia d’ahir diumenge, 26 de març. Després d’un fatídic divendres, 24 de març, on fins a cinc exconsellers catalans ingressaven a presó incondicional, l’expresident era forçat a dormir en una presó germànica a l’espera de la decisió del jutge germànic.

En aquest cas, la justícia espanyola havia activat l’euroordre de detenció per als exconsellers a l’exili i, en aquest cas, Puigdemont va ser detingut quan travessava la frontera amb Dinamarca.

Dissabte, de fet, aquest va poder burlar les autoritats policials de Finlàndia, però l’endemà va acabar sent detingut per la policia alemanya.  


Comentaris

envia el comentari