Ponsatí: «A Catalunya els cervells polítics estan en remull o congelats»

L’exconsellera d’Ensenyament ha insinuat que unes eleccions espanyoles serien una gran oportunitat

Clara Posantí ha criticat l'actual govern i ha assegurat que falta «cervell polític» | Cedida

L’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí ha assegurat que si a Catalunya hi hagués un «mínim de cervell polític, unes eleccions espanyoles serien una magnífica oportunitat», ja que opina que ara mateix els cervells de la política catalana estan «en remull o congelats».

Posantí ha opinat sobre el judici de l’1-O, assegurant que això demostra «que aquests individus no tenen els mínims de civilització» i ha criticat la resposta d’Europa cap al judici i tot el procés, ja que creu que no s’està actuant de manera correcta des de les institucions que haurien de fer-ho.

Aquestes declaracions les ha fet Ponsatí en el diari digital ‘Entrevistes per la República’. Cal recordar que l’exconsellera es troba actualment exiliada a Escòcia, des d’on ha respost a aquesta entrevista. Sobre les eleccions del 28-A, Posantí diu que és «indiferent» qui estigui a la Moncloa, ja que «nosaltres hem de fer la nostra feina, i ells ja respondran com puguin. Em sembla bé mantindré les portes del diàleg obertes, però no podem estar esperant sempre».

Posantí i el seu abogat
Clara Posantí ha criticat l'actual govern i ha assegurat que falta «cervell polític» | Cedida

 

És «indiferent» qui estigui manant a la Moncloa

Les crítiques han estat variades, i és que Posantí també ha parlat en contra del Consell per la República, del qual ella és membre. En la seva opinió, des del Consell no s’estan realitzant els moviments correctes i ha assegurat que sembla no ser una prioritat per a ERC, ja que «està costant molt d’arrancar». A l’Executiva de Torra l’acusat de «no estar complint cap mandat republicà» i a la Crida l’acusat de prendre decisions únicament «des dels despatxos o les presons».

Finalment, l’exconsellera ha parlat sobre el seu paper com a número 3 de la llista de Puigdemont a les últimes eleccions, on assegura que li «van prendre el pèl» i que la van col·locar en aquesta posició «per això de les quotes». Cal recordar, que poc després de ser inclosa a les llistes li van demanar que ho deixes per garantir la majoria que havia d’investir a l’expresident, per això, creu que la van enganyar.


Comentaris

envia el comentari