Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miguel Comino

El possible nou alcalde de St. Vicenç dels Horts: «M'han votat per fer fora l'independentisme de l'Ajuntament»

Miguel Comino, que és el líder del PSC, també ha assegurat que, si Junqueras no estigués a la presó, la seva victòria hauria estat molt més contundent

Miguel Comino
Miguel Comino: «M'han votat per fer fora l'independentisme de l'Ajuntament» | CatalunyaDiari.cat

 

El PSC va ser la formació més votada a Sant Vicenç dels Horts —Baix Llobregat— diumenge passat, superant per només 66 sufragis ERC, el partit guanyador en els dos últims comicis locals de la mà d'Oriol Junqueras. El candidat dels socialistes, Miguel Comino, assegura que la clau d'aquest bon resultat —vuit regidors— han estat «les ganes de la ciutadania de no fer servir el consistori com a trinxera de l'independentisme».

«Sóc conscient que m'han votat per fer fora l'independentisme de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts», afegeix. Comino, tot i qualificar el resultat obtingut de «molt bo», està convençut que si Oriol Junqueras no estigués a la presó la victòria «hauria estat molt més àmplia».

L'empresonament de Junqueras, clau pels resultats d'ERC

«Igual que a nosaltres segurament ens ha beneficiat la bona inèrcia del PSOE i el PSC, els republicans han tret un molt bon resultat gràcies a la figura de Junqueras», assenyala.

A l'hora de parlar de pactes, Miguel Comino assegura estar «obert a qualsevol possibilitat» sempre que els interessos del poble i dels seus veïns «prevalguin per sobre dels del país». En aquest sentit, explica que un cop analitzats en profunditat els resultats, obriran una roda de contactes amb les altres tres formacions que han aconseguit representació al consistori —ERC, Cs, i SVHCP—. «Volem crear un espai de diàleg per construir una ciutat oberta on tothom sumi», destaca.

Negociaran amb ERC perquè no són «sectaris»

Junqueras i Rufián
Per Comino, la condició de Junqueras és la clau dels bons resultats d'ERC | CatalunyaDiari.cat

 

Sobre ERC, Comino reconeix que els vuit regidors aconseguits són també un molt bon resultat tot i perdre'n un respecte dels anteriors comicis. Ho justifica recordant que, tot i que a nou municipis del Baix Llobregat els socialistes s'han fet amb la majoria absoluta, a Sant Vicenç, un poble amb poca tradició republicana i independentista, la llista encapçalada per Maite Aymerich s'ha mantingut.

«ERC continua sent una força molt important, i com que no som sectaris i volem governar per tots els vicentins ens reunirem amb ells sense descartar cap escenari», ha apuntat.

«L'Ajuntament no ha de ser una trinxera de la crispació»

El candidat socialista veu més que factible ser el pròxim alcalde del municipi perquè no creu que l'actual alcaldessa en funcions, la republicana Maite Aymerich, rebi el suport dels tres regidors de Cs. De complir-se aquest pronòstic i esdevenir el nou batlle, Comino assenyala que l'objectiu prioritari per als pròxims quatre anys serà «aïllar» el municipi perquè no es vegi afectat pel que passi en l'àmbit nacional.

«A diferència del què ha passat fins ara, l'Ajuntament ha de ser un paraigua per la convivència i no una trinxera de la crispació», ha reblat.

També et pot interessar...