Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Gerardo Pisarello podria ser el pròxim candidat de Podem a Catalunya

El dirigent argentí forma part del nucli d'Ada Colau i seria el candidat ideal

Pisarello és considerat una figura molt important i fidel a Colau | CatalunyaDiari.cat

Gerardo Pisarello, home fort d’Ada Colau i un dels dirigents de Podem a la Mesa del Congrés dels Diputats, pot ser l’escollit en el cas d’un avançament electoral a Catalunya. 'Podem', i la seva marca catalana En Comú Podem, veuen cada cop més probable que després del 10-N també es torni a votar a Catalunya. Tot i que encara és aviat per prendre la decisió, el nom de Pisarello comença a circular als ambients de Podemos a Catalunya.

Pisarello va tenir un paper rellevant al govern municipal de Colau fins al passat mes de maig. És considerat una figura del nucli fort de l’actual regidora de la Ciutat Condal i molt fidel a ella. És per això que el nom de Pisarello comença a circular com a possible candidat al govern de la Generalitat  si, com molts consideren probable, es torna a votar l’any que ve.

Més d’esquerra

El dirigent argentí representa l’ala més d’esquerra de l’equip de Colau. A diferència de Jaume Asens, més afí a Pablo Iglesias, Pisarello desperta més suport als Comuns.  Per exemple, entre els exdirigents d’IU i ICV molts manifesten el seu rebuig a Asens, a qui consideren entregat a l’independentisme.

«Tot depèn del resultat de les generals i del que pugui passar al Congrés», expliquen fonts de Podem a Catalunya, referint-se a la possibilitat que el dirigent argentí sigui l’escollit. És una situació que donen per segur, ja que el partit morat no té por de l’auge del partit d’Iñigo Errejón.

Un altre assumpte és el que el mateix Pisarello desitgi: «Si el confirmen a la Mesa del Congrés és difícil que accepti ser candidat de la Generalitat», assenyalen alguns de Podem a Catalunya. El càrrec de la Mesa, amb tots els privilegis annexos, podria empènyer a Pisarello a no entrar al bucle electoral que s’està vivint.

Iglesias i Colau es reuneixen

La situació política catalana és, de fet, un polvorí. Molts a Podem donen per «amortitzat» al president Quim Torra.  Les fonts consultades sostenen que també a ERC volen que Torra caigui aviat, però mai abans del 10-N. També apunten que fins i tot a JuntsxCat es detecten crítiques contra el President. A més, sobre ell recau la possible inhabilitació per encoratjar les protestes independentistes durant l’última setmana.

Pablo Iglesias i Ada Colau es reuniran a Barcelona per «abordar solucions polítiques al conflicte territorial» | Cedida

Iglesias té previst viatjar avui a Catalunya per parlar amb Colau.  Oficialment, el secretari general de Podem es reunirà amb l’alcaldessa per «valorar la situació que s’ha viscut a Catalunya». La trobada tindrà lloc a l’Ajuntament de la capital catalana per «abordar solucions polítiques al conflicte territorial», expliquen des de la direcció de Podem. En canvi, Asens no assistirà a la reunió, tot i que Iglesias vol que comparegui al costat d’ell i Ada Colau a la roda de premsa posterior a la trobada.

Política nacional

L’alcaldessa de Barcelona està estudiant amb els seus col·laboradors més propers fer un gran salt a la política nacional després del 10-N. Vol prendre el control de la campanya electoral i ha tret a Asens de la primera línia. 

«Per primer cop se la juga», diuen fonts properes a ella, que remarquen que fins ara Colau es va mantenir al marge de les campanyes generals. Ara, per exemple, tanca la llista dels En Comú Podem a les pròximes eleccions.

El següent pas consisteix a proposar-se com líder alternativa a Iglesias o Irene Montero. Molts a Podem consideren que Iglesias «quedarà molt tocat» el 10 de novembre.  Dependrà dels resultats finals de les generals, però diversos segments del partit escalfen motor per estar llestos en el cas que s’obri el debat sobre el lideratge. Si el partit d’Errejón fracassa a Barcelona, Colau podria situar-se com el vertader bastió de Podem a l'àmbit nacional.

També et pot interessar...