rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

Possible nova euroordre contra Puigdemont si viatja a Estrasburg

L’expresident ha admès que existeix la possibilitat que sigui detingut si trepitja terres franceses
Carles Puigdemont ha admès que existeix la possibilitat que l'Estat emeti una nova euroordre si viatja a Estrasburg | CatalunyaDiari.cat

 

El pròxim dimarts està prevista la constitució del Parlament Europeu a Estrasburg (França) i Carles Puigdemont està sospesant les opcions que té. En una roda de premsa realitzada després de participar en el fòrum Crans Montana a Ginebra (Suïssa), l’expresident de la Generalitat ha admès que l’Estat podria reactivar l’euroordre per detenir-lo un pic trepitgi terres franceses.

 

Puigdemont no descarta una nova euroordre

Carles Puigdemont va ser escollit com a eurodiputat per JxCat en les eleccions del passat mes de maig. Tanmateix, el seu nom no apareix a la llista que ha enviat la Junta Electoral Central (JEC) al Parlament Europeu, ja que en ella només han afegit aquells diputats que van acatar la Constitució presencialment.

 

En aquest sentit, l’expresident decidirà si es presenta a Estrasburg a última hora, ja que, segons ha explicat, «han d’analitzar tots els riscos». No obstant això, si finalment l’Estat activés l’euroordre, seria el segon cop que faria servir aquest mecanisme en un moment donat, just quan Puigdemont es troba en una «jurisdicció de conveniència» i, ha retret, «l’Estat espanyol ha fet un mal ús de la directiva de les euroordres perquè les entén com un interruptor que es prem a conveniència». Així doncs, ha insistit, demostraria que «estaria fent un ús arbitrari, impropi i fora de la directiva d’aquesta eina».

 

Per la seva part, els advocats de Carles Puigdemont tenen previst presentar un recurs davant la justícia europea perquè aquesta es pronunciï sobre el veto a Puigdemont i així determinar si finalment disposa d’immunitat sent diputat electe. A més, l’expresident ha criticat l’actitud d’Antonio Tajani, president del Parlament Europeu, ja que manté «un silenci còmplice» perquè no respon cap dels requeriments que han fet arribar a la Cambra europea i l’acusa d’estar actuant «més com a president de part que no pas de tots els electes del Parlament».

 

 

 

També et pot interessar...

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris
Emili
Hola, ho ata perque Inglaterra vol marxat de lla mal nascuda Union Europea. Salut i cuidu-vos