La possible inhabilitació definitiva de Torra s'endarrerirà fins passat l'estiu

Ho ha avançat aquest dilluns l'emissora 'RAC1'

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant un ple del Parlament, el 11 de desembre de 2019
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

Quim Torra acomplia el passat dijous, 14 de maig, dos anys a la presidència de la Generalitat. Torra arribava així a l'equador del temps màxim establert per al seu mandat —ja ha estat president durant més temps que Puigdemont, que va exercir durant poc més d'un any i nou mesos. El 'quid' de la qüestió, però, és que Torra no podrà esgotar tota la legislatura: es troba pendent de la sentència ferma del cas de desobediència pel qual ja va ser condemnat el desembre passat.

La resolució del Tribunal Suprem, a la tardor

Ara espera que el Tribunal Suprem resolgui el recurs de cassació que va interposar, però que amb tota probabilitat confirmarà la sentència del TSJC que dicta la seva inhabilitació i, per tant, que automàticament deixi de ser president de la Generalitat. Doncs bé: aquest dilluns, 18 de maig, 'RAC1' ha avançat que la resolució del Suprem sobre aquest recurs no arribarà fins passat l'estiu. Segons expliquen des de l'emissora del Grup Godó, el recurs de Torra segueix aturat en un calaix i no s'estudiarà «fins que no passin l'estat d'alarma i les vacances», és a dir, com a molt aviat al setembre.

Ara per ara, només s'ha nomenat el ponent, que és qui redactarà la resolució. El proper pas serà la revisió del recurs, però la intenció de la Sala Penal del Tribunal Suprem, segons apunta 'RAC1', és admetre'l a tràmit per tal d'estudiar-lo a fons, tot i que la Fiscalia s'hi oposa. Abans de la resolució definitiva, s'haurà de fer, a petició de la defensa, una vista prèvia. Tenint en compte que malgrat que s'habiliti part del mes d'agost l'aturada de la pandèmia ha provocat l'acumulació de casos, el procés es preveu lent. No s'espera, doncs, que la decisió arribi fins a la tardor.

S'allarga el mandat de Torra

D'aquesta forma, Torra, que ja ha dit que no té cap intenció de convocar eleccions —tot i que ell mateix va anunciar que en convocaria un cop aprovats els pressupostos, cosa que es va produir el 24 d'abril passat—, podria veure allargat el seu mandat per més temps del que ell mateix preveia.


Comentaris

envia el comentari