Possible moció de censura contra Rosa Funtané, alcaldessa d’ERC a Montgat

Els partits de PSC, Junts, C’s i SOM han buscat la destitució de la republicana des de les passades eleccions de maig
Esquerra Republicana podria perdre una de les seves alcaldies guanyades les passades eleccions de maig | GTRES

 

Les eleccions municipals del passat de maig deixaven molts dubtes al municipi de Montgat, al Maresme. L’escollida a l’alcaldia va ser Rosa Funtané, d’Esquerra Republicana, però no va ser tan acceptada com semblava. Altres formacions ja plantejaven una censura cap a ella i el seu partit.

 

Les passades eleccions a la localitat del Maresme van resultar a ERC com guanyador amb cinc regidors. PSC i JxCat van obtenir-ne tres, Som de Montgat va aconseguir dos i Ciutadans, un. Per la seva banda, Montgat en Comú va arribar al govern de la mà d’ERC per intentar parar el bloqueig dels altres partits. Tot i això, sembla que la moció de censura contra Funtané està més a prop que mai.

 

Rosa Funtané, alcaldessa d'ERC per Montgat | Cedida

 

Alguns partits tindrien problemes si suporten la moció

Francesc García, de JxCat, hauria aconseguit així el suport de la resta de partits per dur a terme la moció de censura contra Funtané. Això, però, podria portar problemes per alguns dels partits. La formació dels Junts té l’oposició del seu partit en l’àmbit comarcal, i el mateix succeeix a Ciutadans, tot i que ells també tenen l’oposició de la direcció nacional. Carles Bosch, president comarcal, ha assegurat que «si tiren endavant, els regidors quedaran desautoritzats, se’ls obrirà un expedient i seran expulsats del partit».

 

El portaveu de Ciutadans, Dimas Gragera, ha afirmat que «mai donaren suport a una moció per col·locar les forces independentistes a l’alcaldia». Funtané, per la seva part, ha assegurat que ella i el seu partit seguiran treballant per evitar la moció de censura planejada per la resta de formacions. A més, ha afegit que Montgat «no es mereix aquesta aliança de partits que no tenen res en comú».

 

 

També et pot interessar...