ÚLTIMA HORA

👉 La Covid-19 segueix retrocedint a Catalunya, però les hospitalitzacions no s'aturen

URGENT

❎ El TSJC inhabilita el conseller d'ERC Bernat Solé

Possible moció de censura contra Rosa Funtané, alcaldessa d’ERC a Montgat

Els partits de PSC, Junts, C’s i SOM han buscat la destitució de la republicana des de les passades eleccions de maig

Eleccions
Esquerra Republicana podria perdre una de les seves alcaldies guanyades les passades eleccions de maig | GTRES

Les eleccions municipals del passat de maig deixaven molts dubtes al municipi de Montgat, al MaresmeL’escollida a l’alcaldia va ser Rosa Funtané, d’Esquerra Republicana, però no va ser tan acceptada com semblava. Altres formacions ja plantejaven una censura cap a ella i el seu partit.

Les passades eleccions a la localitat del Maresme van resultar a ERC com guanyador amb cinc regidors. PSC i JxCat van obtenir-ne tres, Som de Montgat va aconseguir dos i Ciutadans, un. Per la seva banda, Montgat en Comú va arribar al govern de la mà d’ERC per intentar parar el bloqueig dels altres partits. Tot i això, sembla que la moció de censura contra Funtané està més a prop que mai.

Rosa Funtané, alcaldessa d'ERC per Montgat
Rosa Funtané, alcaldessa d'ERC per Montgat | Cedida

 

Alguns partits tindrien problemes si suporten la moció

Francesc García, de JxCat, hauria aconseguit així el suport de la resta de partits per dur a terme la moció de censura contra Funtané. Això, però, podria portar problemes per alguns dels partits. La formació dels Junts té l’oposició del seu partit en l’àmbit comarcal, i el mateix succeeix a Ciutadans, tot i que ells també tenen l’oposició de la direcció nacional. Carles Bosch, president comarcal, ha assegurat que «si tiren endavant, els regidors quedaran desautoritzats, se’ls obrirà un expedient i seran expulsats del partit».

El portaveu de Ciutadans, Dimas Gragera, ha afirmat que «mai donaren suport a una moció per col·locar les forces independentistes a l’alcaldia». Funtané, per la seva part, ha assegurat que ella i el seu partit seguiran treballant per evitar la moció de censura planejada per la resta de formacions. A més, ha afegit que Montgat «no es mereix aquesta aliança de partits que no tenen res en comú».

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari