Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Soler

El possible salt d'Albert Soler: de directiu del Barça a ministre de Pedro Sánchez

El president espanyol es planteja fitxar-lo com a nou secretari d'Estat per a l'Esport

Albert Soler
Albert Soler ja va ocupar el càrrec durant la segona legislatura de Zapatero   | Twitter | @MktDeportivo

 

Pedro Sánchez continua encaixant peces per formar el nou executiu socialista i sembla que ha posat l'ull en el Barça. El president espanyol s'estaria plantejant fitxar Albert Soler, actual responsable de les seccions professionals del FCB, excepte del futbol, i encarregat de les relacions institucionals del club amb la FIFA, UEFA, LaLiga i l'ECA. El directiu blaugrana faria un salt al món de la política sense deslligar-se del seu camp:  seria el nou secretari d'Estat per a l'Esport, segons avança el programa 'El Transitor' d'Onda Cero. 

I no seria la primera vegada que fa front a tal càrrec. Soler va substituir Jaime Lissavetzky i va assumir d'abril a octubre de 2011, durant la segona legislatura de Zapatero, la responsabilitat de director general d'esports del CSD. També havia estat gerent d'Educació, Cultura i Benestar de Barcelona, així que ja ho té per a mà. I sembla que el president espanyol vol comptar amb la seva experiència. 

Albert Soler és llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i va estudiar un Màster en Gestió Pública, fet que clarament l'ha acostat a llaurar-se trajectòria en l'àmbit de l'administració. De fet, va encarregar-se també del Pla Estratègic de l'Esport, com a director d'esports a l'Ajuntament de Barcelona

Va deixar el Barça de futbol per esgotament

El 2017 Soler va dimitir de la seva responsabilitat en la secció de futbol, quedant-se com a director d'esports professionals del club amb aquesta excepció. El català va atribuir la decisió a «l'esgotament» que comporta estar durant tres anys i mig «al peu del canó» d'un equip que és el motor de tota l'entitat culer. Per altra banda, Soler assegurava també voler centrar-se en nous reptes que plantejaven altres seccions, com l'Eurolliga de bàsquet, la creació de l'handbol o l'aposta decisiva del club per la Masia 360º. 

Dures crítiques de l'afició a la junta directiva del Barça

El cert és que la directiva del Barça no passa per bons moments i no són pocs els aficionats que critiquen la gestió de Bartomeu i el seu equip. En futbol, la derrota davant del Liverpool que va deixar sense possibilitat de Champions els culers, a les portes de la final, ha acabat d'agreujar la no acceptació d'alguns membres de la junta. I pel que fa al bàsquet, les crítiques van en augment i cada vegada més aficionats citen noms de directius com a culpables de la situació del club, entre ells, el de Soler.

També et pot interessar: