CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Dissabte de sol i núvols a l’espera de nous xàfecs a partir de la nit

El PP adverteix que «si l’euroordre no funciona el tractat de Shengen no té sentit»

Esteban González Pons considera que Alemanya té un problema si creu que «intentar donar un cop d’Estat no és delicte»
El portaveu del PP i vicepresident primer del grup PPE al Parlament Europeu, Esteban González Pons | Cedida

 

El portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha llançat una advertència respecte a la decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont: «Si l’euroordre no funciona el tractat de Schengen no té sentit», i «si obrim les fronteres perquè qualsevol pugui entrar i sortir i els delinqüents també puguin entrar i sortir, i després no hi ha un mecanisme perquè els puguem retornar, és absurd que traiem les fronteres», ha dit durant la Convenció del PP a Sevilla.

 

Segons González Pons, «perquè Schengen tingui sentit l’euroordre ha de tenir sentit, i si algú intenta fer un cop d’Estat i no és retornat al país on l’ha intentat donar pot ser que haver aixecat la frontera s’acabi convertint en una mala decisió».

 

En una breu referècia a aquest discurs, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que «si tenim algun problema com el que ens ha explicat Esteban ja tindrem la intel·ligència i l'habilitat per resoldre'l, perquè una altra de les característiques d'Europa és que som intel·ligents i habilidosos, sobretot els que estem aquí tret de jo».

Crítiques a la justícia alemanya

Per González Pons, els «antieuropeus independentistes» han rebut una «bona notícia» d’Europa, mentre que els «europeistes espanyols» una de «dolenta», però «la UE es fonamenta en la confiança mútua entre els estats i si hi ha un Estat a la UE on intentar donar un cop d’Estat no és delicte el problema és d’aquest estat». 

 

En aquest sentit ha contraposat l’actuació de la justícia alemanya a la que tindria la justícia espanyola. «Si algú reclamés la devolució d’un colpista a Espanya creieu que els jutges del Tribunal Suprem espanyol s’hi negaria? Estic segur que no, perquè nosaltres, de veritat, creiem que Europa o és un projecte solidari de mútua confiança o no és».

 

Per aquest motiu ha afirmat que la seva formació esperarà «que la Justícia resolgui les seves vies» perquè «si la UE serveix perquè uns estats serveixin a altres perd la seva funció» i «estic convençut que la Justícia ens donarà la raó» perquè «Europa ens ha de protegir a tots els europeus per tenir sentit».